Liceenii au rezolvat varianta 3

Bacalaureat: emotii la proba scrisa obligatorie a profilului

de C.N.A.     HotNews.ro
Marţi, 3 iulie 2007, 0:00


Foto: Rompres

Aproximativ 193 000 de absolventi ai clasei a XII-a care dau zilele acestea Bacalaureatul au stat si marti cu mari emotii. Examenul a continuat cu proba scrisa obligatorie a profilului. Astfel, cei care au studiat la o sectie umanista au avut de rezolvat varianta la Istorie sau Geografie, iar absolventii de profil real - la Matematica.

Toti au avut de rezolvat varianta cu numarul 3, extrasa marti dimineata de reprezentantii Ministerului Educatiei.

Marti dimineata a fost extrasa varianta cu numarul 3, din cele cate 100 de variante la fiecare disciplina, postate pe site-ul Ministerului Educatiei.

Timpul de lucru pe care l-au avut la dispozitie candidatii a fost de 3 ore.

Pentru a vedea subiectele pe care le au de rezolvat elevii alegeti profilul absolvit aici.

Ce urmeaza?

• 4 iulie 2007 - o proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii - proba e) - proba scrisa sau practica
• 5 iulie 2007 - o proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare - proba f) - proba scrisa sau practica
• 7 iulie 2007 - afisarea rezultatelor (pana la ora 16) si depunerea contestatiilor (orele 16 - 20)
• 8-9 iulie 2007 - rezolvarea contestatiilor
• 10 iulie 2007 - afisarea rezultatelor finale

Sesiunea septembrie 2007

• 16 - 20 iulie 2007 - inscrierea candidatilor
• 20 august 2007 - limba si literatura romana - proba orala
• 21 august 2007 - limba si literatura materna - proba orala
• 22 august 2007 - limba si literatura moderna - proba orala
• 23 august 2007 - limba si literatura romana - proba a) - proba scrisa
• 24 august 2007 - limba si literatura materna - proba c) - proba scrisa
• 27 august 2007 - proba obligatorie a profilului - proba d) - proba scrisa
• 28 august 2007 - o proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii - proba e) - proba scrisa sau practica
• 29 august 2007 - o proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare - proba f) - proba scrisa sau practica
• 31 august 2007 - afisarea rezultatelor (pana la orele 16) si depunerea contestatiilor (orele 16 - 20)
• 1-2 septembrie 2007 - rezolvarea contestatiilor
• 3 septembrie 2007 - afisarea rezultatelor finale


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


223 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  bac... (Marţi, 3 iulie 2007, 9:26)

  LUMINITA [anonim]

  Bafta! Sa speram ca de data aceasta va fi mai usor pentru toti sa se compenseze notele de la limba romana...
 • 0 (0 voturi)    
  bacul asta! (Marţi, 3 iulie 2007, 9:51)

  monica [anonim]

  sa va spun ceva celor care ati tot comentat la romana: stiti ce varianta le-a picat olimpicilor ? 45.la romana! cititi-o si mai vorbim!
  sa speram ca la proba D, de azi nu se va intampla ca la romana, unde olimpicii l-au discutat pe Lapusneanu ,iar restul au devenit exegetii lui Pillat , Crainic sau Voiculescu! Bafta!
 • 0 (0 voturi)    
  bacul asta! (Marţi, 3 iulie 2007, 9:59)

  monica [anonim]

  Sa va spun ceva celor ce ati tot comentat la proba de lb.romana:
  va spun ca olimpicilor le-a picat varianta 45!Cititi-o si mai vb.!
  Si uite-asa , olimpicii au discutat despre Lapusneanu,iar restul au fost exegetii lui Crainic,Pillat sau Voiculescu!
  E corect ?
  E echitabil?
 • 0 (0 voturi)    
  Subiecte! (Marţi, 3 iulie 2007, 10:09)

  Me [anonim]

  Cu siguranta acest subiect(matematica) este mai usor, intr-o ora (maxim) se poate rezolva. Un elev mediu spre mediocur poate lua nota 6 destul de usor.
  Incomparabil cu cel de la Limba Romana!
  Succes!
 • 0 (0 voturi)    
  tot mai bine era daca le dadea din tabla inmultiri (Marţi, 3 iulie 2007, 10:34)

  yo [anonim]

  .
 • 0 (0 voturi)    
  pt4 (Marţi, 3 iulie 2007, 11:03)

  sigur [anonim]

  tabla inmultirii? pai nu e corect, ca nu s-a studiat in liceu si nu era in programa. prea greu.
 • 0 (0 voturi)    
  In fiecare an aceleasi comentarii si plangeri si lamentari..... (Marţi, 3 iulie 2007, 11:05)

  Ioana [anonim]

  Asta e prostie curata....Ce va tot plangeti atat??!?!? Totul e gandit in conditiile in care invatati ceva....Cat de cat acolo....Dar lenea e cucoana mare, nu??!
 • 0 (0 voturi)    
  Raspuns Monica (Marţi, 3 iulie 2007, 11:37)

  Tav [anonim]

  E normal ca olimpicilor sa le pice mai usor. Oamenii aia chiar au facut ceva pentru Romania, si in plus pentru ei chiar nu conteazu bacul( sunt deja admisi la facultati din tara si strainatate). Nu se poate compara un elev de la un liceu mediocru( pentru cxare bacul e primul lui examen serios) si un olimpic( pentru care bacul este cel mai simplu examen). Cei care dau bacul acum trebuie sa arate ca sunt la inaltimea olimpicilor si nu invers
 • 0 (0 voturi)    
  Comentariu! (Marţi, 3 iulie 2007, 12:32)

  Radu [anonim]

  Pentru Ioana in primul rand nu mi se pare firesc sa numesti o masa de oameni prosti. Daca ai fi vazut opiniile domnului Manolescu nu ai mai fi spus asta... Si la cum se stie peste tot ca cei de la Minister care fac subiectele, in majoritate nu au calcat vreodata pe la ore sa vada cum este sa fii profesor si sa predai, atunci mai ramane de vazut daca se merita sa pui eticheta de prosti pe elevii de clasa a XII-a. Nu ridic nici elevii in slavi ca sunt ingerasi si ca toti invata, dar totusi adevarul e pe undeva pe la mijloc si de data asta ceva mai inspre elevi. Oricum bafta tuturor azi si nu numai azi! Va urez sa terminati cu bine BAC-ul si sa ajungeti sa studiati ce vreti voi in viitor.
  P.S. Nu se pune problema unei lupti olimpici versus elevii mediocri. Nu mai stati voi cu gandul ca olimpicii au facut in exclusivitate ceva pentru tara. Sunt si ceilalti care poate exceleaza in ceva dar nu neaparat intr-un domeniu acoperit de scoala. Nu ma refer la cine stie ce prostii ci tot la actiuni serioase. Toti trebuie sa dea BAC-ul la fel pentru ca acest examen nu este pentru nivelul inalt ci pentru cel mediu. Cat despre seriozitatea examenului mai ramane de discutat, pentru ca totul incepe neserios din Minister asa ca ce sa mai spunem de elevi.
 • 0 (0 voturi)    
  pentru tav (Marţi, 3 iulie 2007, 12:37)

  Alina [anonim]

  Scopul bacalaureatului nu este de a demonstra ca elevii sunt la inaltimea olimpicilor..gresit...foarte gresit...Daca sunteti adult...cu atat mai gresit!
 • 0 (0 voturi)    
  Raspuns Tav (Marţi, 3 iulie 2007, 14:23)

  Lumi [anonim]

  Daca pentru ,,olimpici,, nu conteaza bac-ul ar trebui ca legea sa prevada ca ei sa nu mai sustina acest examen. Nu intra in discutie faptul ca au facut sau nu au facut ceva pentru Romania. Din moment ce se prevaleaza de acest atribut trebuie ca in fata oricarui examen sa se mentina la nivelul respectiv si sa nu spuna ,,merci,, pentru note de 10 obtinute la examene de dificultate sub-medie. Ar trebui sa sti ca un titlu onorabil atrage dupa sine responsabilitatea de a-l purta cu onoare si de a-l demonstra de fiecare data. Dupa obtinerea pozitiei de campioana mondiala, Nadia Comaneci s-a mentinut la acel nivel inegalabil participand la concursuri de marca nu la concursuri intre scoli sau intre grupuri de copii, pe strada bunicii de la tara. Mai intereseaza-te si ce semnificatie are bacalaureatul - examen de maturitate - nu de excelenta.
 • 0 (0 voturi)    
  Ba C, Ba pacaleala (Marţi, 3 iulie 2007, 14:49)

  Buerebista [anonim]

  Scuza potrivit careia subiectele la proba scrisa de Limba romana au fost prea dificile nu sta in picioare.
  Au fost publicate aceste subiecte pe net inca din iarna? Au fost!
  Atunci de ce elevii dar mai ales profesorii de specialitate nu au lut la "puricat" fiecare din cele 100 de variante publicate pentru a le identifica cele mai delicate dintre acestea? Parintii au dat bani pe orele de meditatie iar bugetul de stat asigura salariile profesorilor pentru ca acestia sa-i ajute pe copii in situatiile dificile si nu sa puna accentul pe probemele simple, de rutina.
  Poate un parinte care nu are o pregatire de specialitate in domeniul literarurii sa afirme cu autoritate ca subiectele au fost grele? Desigur nu. Profesorii care le-au luat banii degeaba incearca sa le distraga atentia de la adevaratii vinovati - adica ei - si sa-si indrepte furia in neant - adica Ministerul Educatiei.
  Parinti nu fiti fraieri, cereti socoteala profesorilor copiilor vostri si nu unei comisii fara nume!
 • 0 (0 voturi)    
  Variante (Marţi, 3 iulie 2007, 15:01)

  profu de chineza [anonim]

  Anul acesta nimeni nu a mai invatat matematica, romana sau fizica, toata lumea a invatat variante. Trist dar adevarat....
 • 0 (0 voturi)    
  pentru Radu (de la pct. 9) (Marţi, 3 iulie 2007, 15:22)

  R. [anonim]

  "Daca SE merita"?
  "Nu se pune problema unei LUPTI olimpici versus elevii mediocri"?
  Ma doare capul, sincer...nici nu mai pot sa discut despre ideile din comentariul tau.
 • 0 (0 voturi)    
  cautam vinovati? (Marţi, 3 iulie 2007, 15:32)

  Mamitica [anonim]

  Fiecare cu norocul lui. Daca varianta de la romana nu a fost pe placul elevilor, se zice ca la matematica ar fi usor. A mai fost si varianta 3 si, dupa cum stim toti, pana pe la 50 cred ca le-au rezolvat si ei la clasa. Ce-o sa mai zicem daca iau toti note bune? O sa dam vina pe comisiile de bac si pe supraveghere, ca asa e la noi. Trebuie sa gasim vinovati in orice situatie. Vinovat e sistemul.
 • 0 (0 voturi)    
  BAC - ul un subiect de barfa (Marţi, 3 iulie 2007, 16:15)

  Luca - parinte [anonim]

  Domnule Buerebista,
  Se vede treaba ca mai traieshti inca inaintea erei noastre shi, in plus, ai tras shi ceva la masea.Cum potzi fi atat de ametzit incat sa acuzi numai profesorii pentru eshecul unor elevi ?!?!?
  Pai, mai scumpete, shtii destul de bine ce pofta de carte au peste 75 % dintre elevii de liceu, mai ales incepand cu clasa a X I - a.Nu-i vorba ca nici pana atunci nu s-au omorat cu invatzatura. Asha se shi explica de ce nu au rezistentza la efort intelectual, nu au un vocabular bogat (ca sa nu mai zic... elevat ).Majoritatea parintzilor apeleaza la meditatzii ca n-au fost in stare sa-shi puna odrasla la munca (la invatzat) ani buni de shcoala shi acum incearca sa mai repare cate ceva. Un elev serios, conshtiincios shi cu respect fatza de el insushi, de parintzi shi de profesori nu are nevoie de meditatii. Dar catzi mai sunt dintr'acestia.Majoritatea adolescentzilor "se rup in figuri" (ca sa citez clasicii in viatza) cand vin la shcoala, iar profesorii sunt nevoitzi sa le suporte toate ifosele shi fitzele ca,deh,ei sunt copii shi au "neshte" drepturi. Sfatul meu este sa terminatzi cu "balacareala" asta shi sa va asumatzi responsabilitatea de a fi cu adevarat elev (asta ar fi trebuit s-o facetzi inca din clasa intai,evident,sub atenta indrumare shi educare a parintzilor voshtri).Deci, LA MUNCA (adica...LA INVATAT ) shi pe urma mai discutam.Shi un sfat pentru cei care vor lua BAC-ul,cu chin shi vai, shi vor merge la facultate: nu mai repetatzi gresheala de a nu va tzine de invatzatura ! Formatzi-va ca buni specialishti in domeniul pe care vi-l alegetzi,ca numai asha vetzi putea accede pe piatza fortzei de munca shi vetzi putea trai decent,in demnitate shi libertate. A fi liber nu inseamna sa faci tot ce vrei shi ce-tzi trece prin cap. Inseamna sa fii independent financiar,sa traieshti fara a-tzi shtirbi demnitatea, sa fii capabil sa te conduci singur,nu cu ajutorul anturajului,drogurilor etc.
  Mult succes tuturor celo care sustzin examenul de maturitate!
 • 0 (0 voturi)    
  Interesant Luca!! (Miercuri, 4 iulie 2007, 0:43)

  Bogdan [anonim]

  Luca, in numele intregului forum hotnews.ro, te rog sa fii liderul nostru!! Ideile tale sunt atat de avansate si de revolutionare incat ne-ai deschis mintea!! NOT!! Patetic mai e sa faci morala ca 75% + 1 (sper sa intelegi de ce + 1) nu au habar de ceea ce se preda in liceu... cand tu scrii cu "sh" , "tz"... Nu esti cool sa stii!! Scuze ca bat campii aiurea, dar nu sunt singurul!! Referitor la BAC... fiecare sa isi vada de treaba lui! E mai bine asa!
 • 0 (0 voturi)    
  #luca (Miercuri, 4 iulie 2007, 9:11)

  mental [anonim]

  Se stie peste tot in Romania ce pofta de carte au elevii si cat se chinuie ministerul invatamantului sa faca totul mai placut. Eventual se mai introduce niste materie. Este plina romania de gospodari ca tine. Ai facut tu statistici sa stii ca sunt 75%? Nu ti-e pic de rusine ca sa-ti dai cu parerea?!
 • 0 (0 voturi)    
  Luca a gresit!! (Miercuri, 4 iulie 2007, 10:43)

  Tot eu [anonim]

  Luca a gresit! Nu sunt 75%, sunt 85% si fiecare bou care isi posteaza frustrarile pe-aici se adauga constiincios la acest procent. Pe Bogdan il numar de doua ori, ca el s-a prins ca procentul de 75% e scos din burta. Ce tineri inteligenti avem!! Dar tu de unde stii ma ca e "patetic sa faci morala"? Esti savant? Si de unde stii ca nu e cool sa scrii cu "sh" si "tz"? De unde stii ca nu esti singurul care bati campii? I-ai numarat tu pe toti? De ce sa isi vada ma fiecare de treaba lui? Ca iti tuna tie? A, sau nu, ma scuzati, pentru ca zici tu ca "e mai bine asa?". Toti ne dam cu parerea desteptule, n-avem nici unul adevarurile absolute in tolba. Si Luca si-a dat cu parerea si el simte ca trei sferturi din elevi n-au pofta de carte. Contrazi-l tu cu fapte daca poti. Asa v-ati invatat sa va agatati de nimicuri si sa gasiti numai motivatii. Sistemul e de vina?? Si voi faceti parte din sistem desteptilor! Toti suntem implicati, nu vine sistemul de undeva din Galaxia BetaGammaDelta si ne terorizeaza pe noi saracii. S-au trezit toate geniile de (aproape)absolventi sa posteze pe Hotnews. Piei drace!

Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by