Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului (AVAS) a vandut 69,93% din actiunile INAV Bucuresti consortiului format din firma ERRE 2 International si Asociatia Salariatilor si membrilor conducerii institutului, se arata intr-un comunicat al autoritatii.

Valoarea totala a tranzactiei a fost de 1,85 milioane de dolari, reprezentand pretul pachetului de actiuni, capitalul de lucru si investitii de dezvoltare.

Potrivit reprezentantilor AVAS, cumparatorul s-a angajat sa mentina pe o perioada de cinci ani de la semnarea contractului, numarul total de angajati, sa pastreze si sa dezvolte activitatea principala si celelalte activitati de cercetare - dezvoltare, sa plateasca datoriile societatii in termen de un an de la data semnarii contractului de privatizare.

Institutul de cercetare a fost privatizat prin negociere cu selectie pe baza de oferte tehnice, in cadrul careia oferta tehnica a detinut o pondere de 60%.

Institutul pentru Aviatie INAV Bucuresti, ce activeaza in domeniul cercetare - dezvoltare in stiinte fizice si naturale, a fost lansat la privatizare in data de 22 decembrie 2006.

Actionarii companiei sunt ERRE 2 International cu 30% si Hreniuc Ilie cu 0,07%.