Guvernul aloca bani pentru modernizarea si dezvoltarea retelelor de energie termica

de     HotNews.ro
Joi, 2 august 2007, 0:00Un numar de 23 de judete si Municipiul Bucuresti au primit fonduri de 99,4 milioane lei pentru finantarea lucrarilor de retehnologizare, modernizare si dezvoltare a sistemelor centralizate de producere si distributie a energiei termice aflate in patrimoniul acestora, precum si pentru rambursarea imprumuturilor contractate in acelasi scop si plata dobanzilor si comisioanelor si altor costuri aferente acestora.

Fondurile provin din sumele defalcate din taxa pe valoarea adaugata, potrivit unei hotarari adoptate de Guvern in sedinta din 1 august.

Sumele vor fi alocate dupa cum urmeaza: judetului Arad - 2,5 milioane lei, judetului Arges - 10 milioane lei, judetului Bacau - 2 milioane lei, Bihor - 5 milioane lei, Brasov - 2 milioane lei, Braila - 2 milioane lei, Caras-Severin - 1 milion lei, Calarasi - 1 milion lei, Cluj - 0,5 milioane lei, Constanta - 11 milioane lei, Dambovita -

2 milioane lei, Dolj - 2,6 milioane lei, Giurgiu - 12 milioane lei, Harghita - 4,5 milioane lei, Hunedoara - 2 milioane lei, Iasi - 2 milioane lei, Mures - 3 milioane lei, Olt - 2,5 milioane lei, Salaj - 1 milion lei, Suceava - 2 milioane lei, Teleorman - 2 milioane lei, Timis - 6 milioane lei, Valcea - 5 milioane lei, Vrancea - 3,7 milioane lei si Bucuresti - 12,1 milioane lei.

Executivul a creat, printr-o serie de masuri adoptate, premisele necesare pentru reducerea treptata, pe parcursul a 3 ani, a subventiilor acordate de la bugetul de stat pentru acoperirea diferentelor de pret si de tarif la energia termica livrata populatiei prin sisteme publice centralizate de productie si distributie si pentru eliminarea pretului national de referinta, incepand cu anul 2007.

Astfel, sumele alocate de la bugetul de stat pentru subventionarea energiei termice livrate populatiei s-au diminuat anual, incepand cu anul 2005, cu o cota de 33% in primul an, de 66% in al doilea an si de 100% in al treilea an, raportate la sumele defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru subventionarea energiei termice livrate populatiei, prevazute pe anul 2004.

Sumele disponibilizate se utilizeaza de catre consiliile locale si judetene pentru retehnologizarea, modernizarea si dezvoltarea sistemelor centralizate de producere si distributie a energiei termice.

Suma totala alocata in acest sens, in anul 2006, a fost de aproximativ 490 milioane de lei noi, repartizata in trei transe.
In anul 2007 Guvernul a alocat in prima transa 316,160 de milioane lei, catre bugetele a 34 de judete si al Municipiului Bucuresti, se arata in comunicatul guvernului.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


58 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by