Postata de: Ioan Serbanescu

La data: 27 Septembrie 2007

Tip: Reclamatie

Cod: 19319

< Inapoi la sesizari

Printeaza aceasta sesizare!

Trimite unui prieten

Casele din Sectorul 4, dupa modelul satelor parasite din N-E tarii

SE DAU CASE IN SECTORUL 4!

O informatie, dovedita ulterior vorba goala, e prezentata drept certitudine, agita temporar spiritele comunitatii, trezeste sperante devine subiect de barfa la cozile din zona centrala a sectorului 4: “Se dau case”... Fireste ca nu se dau case, fondul locativ al sectorului si atitudinea administratiei locale fata de comunitatatea platitoare de taxe fiind mai curand aproapiata

modelului satelor parasite din nord-estul tarii, decat de cel al unei capitale europene. Cu toate acestea, marinimia primarului ocazional Inimaroiu nu are margini, dovedind ca latura sensibila a fostului medic functioneaza, chiar in detrimentul regulilor de convietuire sociala urbana.

Lasata fara calul si caruta cu care strabateau pana de curand strazile centrale ale sectorului 4, o familie de adevarati intreprinzatori a adoptat o solutie radicala, prin care - cu acceptul tacit al autoritatilor - si-a rezolvat problemele sociale si economice, deopotriva. Cat se poate de simplu(?!). Cladirea de la intrarea in Parcul Carol din str.

Candiano Popescu, situata in imediata vecinatate a Muzeului Tehnic, a fost ocupata in urma cu doua saptamani de o familie de tigani. Dupa ce si-au adus acareturile, au montat usi si ferestre si au sapat chiar in spatiul verde al parcului (devenit propria curte) o groapa de gunoi pentru usurarea fiziologica si a muncii inspectorilor din cadrul Serviciului Salubritate al Primariei Sectorului 4.

Izmenele si fustele cretze flutura azi la uscat pe gardul parcului, in timp ce noii locatari incearca sa se apropie afectiv de vecini, intrand pe inserat in curtile acestora sub pretextul ca ar colecta fier vechi. Locul de joaca alaturat (altul decat cel inaugurat cu tam-tam de primarul Inimaroiu) e, in prezent, ocolit de parinti si copii. Probabil din cauza vremii nefavorabile.

Chiar daca subiectul principal al nefericitilor care aleg, pentru agrement, aceasta zona a Parcului Carol il constituie numarul femeilor agresate, al bicicletelor furate si cel al cainilor disparuti in neant, eu sunt optimist. Sediul Politiei de pe strada Candiano Popescu este la trei case distanta de satra acceptata de Primarie si - la urma-urmei - colonii cu tigani sunt si la Roma.

IOAN SERBANESCU

www.domnuleprimar.ro