Joan Chelimo Melly s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024, după ce îndeplinit baremul la maratonul de la Valencia, informează CS Dinamo.

Joan Chelimo MellyFoto: SMPNEWS / Alamy / Alamy / Profimedia

Joan Chelimo Melly s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

UPDATE 15:00: Comitetul Olimpic și Sportiv Român a anunțat că Joan Chelimo Melly va avea emoţii în validarea calificării la JO 2024, pentru că, în conformitate cu termenele de calificare, World Athletics va comunica sportivii calificaţi la maraton în 01 mai 2024.

Sportiv însă, Chelimo are baremul olimpic îndeplinit şi aşteaptă soluţionarea formalităţilor legate de reprezentativitate la nivel World Athletics şi CIO.

Știrea inițială: Joan este de origine kenyană, dar reprezintă România, după ce a primit cetăţenia la 13 mai 2021.

La Valencia, sportiva a încheiat cursa în 2h 24:16, cu peste 2 minute mai repede decât baremul olimpic.

Rezultatul e cu atât mai merituos cu cât la ora startului sportiva a acuzat stare febrilă şi o uşoară răceală, notează CS Dinamo.

„E un sentiment puternic de eliberare, după foarte multă tensiune. Sunt foarte multe repere bune pe care le-am avut în cursa de astăzi. Ne-am atins obiectivul şi mă bucur că lăsăm în urmă un an plin de ghinioane şi probleme. Astăzi sărbătorim, iar după obişnuita recuperare, începem pregătirea pentru Paris” - Carol Santa, antrenorul sportivei.