FISCALITATEA LA ZI
Ioana Iorgulescu
Foto: EY Romania
Articol susținut de EY România

Implementarea mecanismului generalizat de taxare inversă, o măsura necesară pentru diminuarea deficitului și îmbunătățirea colectării taxei la bugetul de stat

de Ioana Iorgulescu EY Romania
În data de 2 octombrie 2018, reprezentanții Consiliului Economic și Financiar (ECOFIN) din cadrul Consiliului Uniunii Europene s-au reunit și au agreat câteva propuneri de modificare a tratamentului de TVA aplicabil anumitor activități. Cea mai importantă dintre măsurile discutate se referă la implementarea mecanismului generalizat de taxare inversă de către statele membre care se confruntă cu decalaje majore în colectarea acestei taxe. Datorită deficiențelor din sistemul TVA, cu precădere în cazul tranzacțiilor transfrontaliere, statele membre devin vulnerabile la fraudă fiscală, acest fapt generând uneori consecințe grave pentru bugetele naționale.
Podcastul de fiscalitate
Foto: Smile Media
Articol susținut de EY România

Podcastul de fiscalitate: TVA - Impactul ultimelor decizii ale Curții de Justiție a UE, gazdă Adrian Teampău

de EY Romania
Joi, 20 Sept 2018 Fiscalitatea la zi
Odată cu aderarea României la UE, pe lângă alinierea legislației interne de TVA cu directiva europenă de TVA, țara noastră s-a și obligat să respecte interpretările date de Curtea Europeană de Justiție a UE în materie de TVA. Astfel, Adrian Teampău discută împreună cu Silviu Savu despre impactul ultimelor decizii ale Curtii de Justitie a UE asupra TVA. Cele mai importante informații despre fiscalitate vor putea fi ascultate în format audio.
Adrian Teampau
Foto: EY Romania
Articol susținut de EY România

Noutăți în tratamentul de TVA al voucherelor 

de Adrian Teampău EY Romania
Marţi, 18 Sept 2018 Fiscalitatea la zi
Autoritățile române doresc să aducă modificări regulilor de TVA pentru cupoanele valorice (vouchere) începând cu 1 ianuarie 2019. Toate companiile care utilizează cupoane valorice vor fi afectate, cu precădere lanțurile de magazine, producătorii, prestatorii de servicii precum și firmele care emit sau intermediază cumpărarea sau vânzarea acestora.
Andra Casu
Foto: EY Romania
Articol susținut de EY România​

Inspecția fiscală - de la teorie la practică

de Andra Cașu EY Romania
Luni, 17 Sept 2018 Fiscalitatea la zi
Inspecția fiscală este definită în Codul de procedură fiscală, iar această definiție este preluată și de ghidul online pus la dispoziție pe site-ul ANAF ca fiind o activitate care implică, printre altele, verificarea legalității și conformității declarațiilor fiscale, a corectitudinii și exactității îndeplinirii obligațiilor fiscale ale contribuabilului/plătitorului, precum și respectarea prevederilor fiscale cât și contabile. Din punct de vedere practic, inspecția fiscală se finalizează, de cele mai multe ori, cu stabilirea de diferențe de obligații fiscale principale.

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version