BLOGUL PwC Romania
Radu Bădiceanu
Foto: PwC România
Articol susținut de PwC România

Tehnologia în vreme de criză: 5 recomandări pentru mediul de afaceri

de Radu Bădiceanu PwC România
Conform studiului PwC Human Resources Technology, îmbunătățirea modului de lucru este una dintre principalele provocări ale companiilor la nivel global. De altfel, 74% dintre cei chestionați doresc să își majoreze investițiile în tehnologie, iar 79% vor să adopte tehnologii bazate pe Inteligența Artificială până în 2022.
Ionuț Simion
Foto: Pwc Romania
Articol susținut de PwC România

Studiu PwC România: 90% dintre companii consideră că amânarea plății obligațiilor fiscale este cea mai utilă dintre măsurile fiscale luate în actualul context

de PwC România
Joi, 2 Apr 2020 Blogul PwC Romania
Amânarea plății obligațiilor fiscale fără instituirea accesoriilor până la 30 de zile de la încetarea situației de urgență este considerată cea mai utilă măsură luată de guvern în contextul pandemiei COVID-19 de către 90% dintre companiile respondente în cadrul studiului Barometrul de HR, realizat de PwC România.
Ionut Sas
Foto: PwC România
Articol susținut de PwC România

Criza generată de pandemia COVID-19 creează premisele ca decizia privind taxa digitală să fie luată mai rapid decât se anticipa

de Ionuț Sas PwC România
Joi, 2 Apr 2020 Blogul PwC Romania
Anul 2020 se anunța a fi anul consensului între statele membre ale Organizației pentru Dezvoltare și Cooperare Economică (OECD) privind introducerea taxei pe serviciile digitale (cunoscută cu acronimul DST), urmând ca aplicarea să survină în 2021. Însă noul context creat de criza generată de pandemia COVID-19 ar putea accelera adoptarea unei astfel de măsuri.
Daniel Vinerean, Oana Dracea
Foto: PwC România
Articol susținut de PwC România

COVID-19, utilizarea datelor de geo-localizare și obligațiile în materia datelor cu caracter personal

de Daniel Vinerean, Oana Drăcea Pwc Romania
Miercuri, 1 Apr 2020 Blogul PwC Romania
Potrivit unui proiect al Comisiei Europene, cei mai mari operatori telecom ar trebui să transmită autorităților UE datele de localizare înregistrate de telefoanele clienților în scopul monitorizării răspândirii COVID-19. Deși scopul urmărit este legitim, o astfel de activitate vine în contextul unei legislații mai puțin permisive, urmare a aplicării Regulamentului General privind Protecția Datelor. Astfel, deși inițiativa monitorizării aparține chiar Comisiei Europene, legalitatea demersului din perspectiva protecției datelor cu caracter personal ridică multe semne de întrebare.
Dinu Bumbacea
Foto: Pwc Romania
Articol susținut de PwC România

Pregătirea pentru crize constituie un avantaj competitiv. Ce putem învăța în plină criză COVID-19 din experiențele a 2.000 companii?

de Dinu Bumbăcea Pwc Romania
Miercuri, 1 Apr 2020 Blogul PwC Romania
Vedem cum pandemia COVID-19 declanșează crize în lanț în societate și economie: sistarea sau reducerea activităților, șomaj tehnic, întreruperea lanțului de aprovizionare, limitarea călătoriilor. Crizele îmbracă diverse forme și dimensiuni - și nimeni și nici o regiune nu este imună. Recent, PwC a realizat studiul Global Crisis Survey, care a inclus 2.000 de companii din 25 de industrii și 43 de țări, care au experimentat cumulat 4.500 de crize pentru a afla tipul de crize cu care se confruntă organizațiile, ce măsuri iau și cum se pregătesc pentru a le preîntâmpina.
Daniel Anghel, Oana Munteanu, Ionut Sas
Foto: Pwc Romania
Articol susținut de PwC România

Studiu PwC privind impactul pandemiei COVID-19 asupra afacerilor: 37% și-au întrerupt total sau parțial activitatea, 27% vor apela în mod cert la șomajul tehnic

de Daniel Anghel, Oana Munteanu, Ionut Sas Pwc Romania
Marţi, 31 Mar 2020 Blogul PwC Romania
37% dintre companiile chestionate și-au întrerupt total sau parțial activitatea după declararea stării de urgență pe fondul pandemiei COVID-19 și 20% și-au restrâns activitatea, potrivit studiului HR Barometru, realizat de PwC România la finalul lunii martie. În acest context, 27% afirmă că vor apela în mod cert la șomajul tehnic.
Ana Sebov, Ovidiu Toader
Foto: PwC România
Articol susținut de PwC România

COVID-2019: Implicațiile efectului de "shutdown" în economie

de Ana Sebov, Ovidiu Toader PwC România
Luni, 30 Mar 2020 Blogul PwC Romania
Statele din întreaga lume se confruntă cu o contracție semnificativă a activității economice, care s-ar putea prelungi până la finalul primului semestru al anului, după estimările analiștilor economici. Așa numitul efect de tip "shutdown", și anume sistarea parțială sau totală a activităților economice pentru a preveni răspândirea COVID-19, are consecințe pe termen scurt și lung atât la nivel micro, cât și macroeconomic, scoțând la iveală multe ineficiențe.
Webinar PwC România
Foto: PwC România
Webinar PwC România

VIDEO Evoluții fiscale și legislative în contextul pandemiei COVID-19

de PwC România
Luni, 30 Mar 2020 Blogul PwC Romania
Echipa PwC România Tax&Legal a susținut un webinar privind derogările speciale adoptate în privința șomajului tehnic, măsurile în domeniul fiscal, propunerile de sprijin pentru mediul de afaceri și interacțiunea online cu autoritățile fiscale. Urmăriți înregistrarea video.
Daniela Dinu, Livia Teodoru, Ana Maria Staicu
Foto: Pwc Romania
Articol susținut de PwC România

Prețurile de transfer în contextul incertitudinii aduse de COVID-19

de Daniela Dinu, Livia Teodoru, Ana Maria Staicu Pwc Romania
Vineri, 27 Mar 2020 Blogul PwC Romania
Pe fondul incertitudinii aduse de criza COVID-19 și a tuturor influențelor sociale și economice implicite, dar și în funcție de durata acestei situații incerte, este de așteptat ca baza impozabilă a companiilor din întreaga lume, inclusiv din România, să se reducă considerabil. Cu precădere în acele industrii puternic afectate, reducerea profiturilor raportate de companiile românești angajate în tranzacții intra-grup va ridica o serie de provocări în zona prețurilor de transfer, care vor trebui atent gestionate în perioada imediat următoare.
Platforma PwC Romania
Foto: PwC România
Articol susținut de PwC România

Informații utile pentru companii și angajați privind implicațiile pandemiei COVID-19. PwC România a lansat o platformă online în acest scop

de PwC România
Vineri, 27 Mar 2020 Blogul PwC Romania
Impactul neașteptat al pandemiei COVID-19 asupra economiei a impus luarea de măsuri legislative specifice. În acest context, a crescut nevoia de informare rapidă privind legislația adoptată, precum și alte aspecte importante pentru angajați și angajatori. Cum răspundem acestei crize, care sunt implicațiile asupra forței de muncă, care este abordarea din perspectivă legală, a taxelor, tehnologiei sau a raportărilor financiare în acest context?
Sonia Voinescu, Gabriela Ifrim
Foto: PwC România
Articol susținut de PwC România

Scheme de ajutor de stat deja aprobate de Comisia Europeană pentru șapte state membre. Când va acționa și România?

de Sonia Voinescu, Gabriela Ifrim PwC România
Joi, 26 Mar 2020 Blogul PwC Romania
Franța, Germania, Italia, Danemarca, Portugalia, Lituania și Luxemburg sunt cele șapte state care au primit deja aprobarea Comisiei Europene pe noua schemă temporară de ajutoare de stat instituită pentru sprijinirea companiilor afectate de COVID-19, având IMM-urile ca principali beneficiari, mai ales cele care funcționează în domenii grav afectate, precum turismul sau serviciile medicale. De asemenea, Comisia a făcut publice și condițiile de eligibilitate pe care trebuie să le îndeplinească o întreprindere aflată în nevoie acută de lichidități pentru aprobarea obținerii ajutoarelor de stat.
Cosmin Alexandrescu, Cristina Cristea
Foto: Pwc Romania
Articol susținut de PwC România

Tot ce trebuie să știți despre concediul acordat părinților atunci când se închid școlile

de Cosmin Alexandrescu, Cristina Cristea Pwc Romania
Miercuri, 25 Mar 2020 Blogul PwC Romania
În urmă cu câteva zile, Guvernul a stabilit modul în care vor fi acordate zile libere unuia dintre părinți pentru supravegherea copiilor, atunci când unităţile de învăţământ sunt închise din motive excepţionale, cum se întâmplă în prezent din cauza pandemiei COVID-19. Am sintetizat mai jos principalele prevederi ale OUG 30/2020 pe care trebuie să le știți dacă vă aflați în astfel de situații.
Ana Sebov, Roxana Prisăcaru
Foto: Pwc Romania
Articol susținut de PwC România

COVID-19: Fraudele ascunse în umbra pandemiei. Măsuri de detectare și prevenire

de Ana Sebov, Roxana Prisăcaru Pwc Romania
Marţi, 24 Mar 2020 Blogul PwC Romania
În fața unei crize neașteptate, cum este cea generată de pandemia COVID-19 care domină atenția, organizațiile și populația devin mai vulnerabile la alte riscuri, precum schemele de fraudă din ce în ce mai elaborate ale hackerilor/criminalilor informatici care profită de îngrijorarea instaurată la nivel global.
Adrian Ster, Raluca Maxim
Foto: Pwc Romania
Articol susținut de PwC România

Concurența în timpul pandemiei: schimbări majore de abordare

de Adrian Ster, Raluca Maxim Pwc Romania
Luni, 23 Mar 2020 Blogul PwC Romania
În contextul pandemiei, societățile comerciale se văd nevoite să acționeze într-un mediu în continuă schimbare, caracterizat de existența unor provocări particulare, precum creșterea costurilor materiei prime, cererea crescută pentru unele produse, instabilitatea lanțului de aprovizionare, probleme legate de fluxul de numerar ori, în anumite cazuri, restricții privind funcționarea magazinelor. Unicitatea provocărilor întâlnite, precum și necesitatea rezolvării acestora în regim de urgență, pot conduce la soluții ad hoc care ridică anumite riscuri de natură concurențială.
Daniel Anghel
Foto: Pwc Romania
Articol susținut de PwC România

Măsurile fiscale adoptate de guvern: Ce s-a propus și ce a rămas

de Daniel Anghel Pwc Romania
Sâmbătă, 21 Mar 2020 Blogul PwC Romania
Măsurile fiscale privind declararea și plata taxelor în perioada stării de urgență au fost publicate în această dimineață în Monitorul Oficial, fiind așteptate cu nerăbdare de companii, mai ales în condițiile în care termenul de depunere a declarației de impozit pe profit de 25 martie se apropie vertiginos.
Sonia Voinescu, Lucian Bozian
Foto: Pwc Romania
Articol susținut de PwC România

Cele patru scheme de ajutor de stat temporar pe care vor putea conta companiile, în perioada imediat următoare

de Sonia Voinescu, Lucian Bozian Pwc Romania
Joi, 19 Mar 2020 Blogul PwC Romania
Societățile care au intrat în dificultate după 31 decembrie 2019 vor fi eligibile pentru scheme de ajutor de stat temporar, în condiții pe care fiecare stat membru al Uniunii Europene urmează să le stabilească. Comisia Europeană și-a mobilizat forțele și a anunțat chiar zilele acestea principalele ”linii” de ajutor de stat temporar, ce vor fi disponibile în contextul pandemiei. Până ce autoritățile de la București vor lua o decizie, să vedem care sunt schemele de sprijin pe care pot conta companiile, așa cum au fost anunțate.
Catalina Chingaru, Oana Munteanu
Foto: Pwc Romania
Articol susținut de PwC România

Covid-19: Companiile se află în fața unor provocări privind angajații și continuarea activității

de Oana Munteanu, Catalina Chingaru Pwc Romania
Marţi, 17 Mar 2020 Blogul PwC Romania
Izbucnirea pandemiei COVID-19 a pus angajatorii din România în situația de a lua decizii rapide pentru reducerea efectelor negative asupra companiilor și angajaților și pentru continuarea activității.
Ana Maria Butucaru, Monica Movileanu
Foto: Pwc Romania
Articol susținut de PwC România

Implicații indirecte ale pandemiei COVID-19 în raportările financiar-contabile

de Ana Maria Butucaru, Monica Movileanu Pwc Romania
Luni, 16 Mar 2020 Blogul PwC Romania
Așa cum s-a comunicat în ultimele săptămâni pe canalele media, existența noului Coronavirus „COVID-19” a fost confirmată la începutul anului 2020 și s-a răspândit din China în toată lumea. Virusul are consecințe severe la nivel mondial și efectul complet încă nu poate fi determinat. Pe lângă afectarea sănătății oamenilor, coronavirusul are un impact negativ și asupra activității economice și a afacerilor.
Daniel Anghel
Foto: Pwc Romania
Articol susținut de PwC România

Țările afectate de epidemia COVID-19 propun stimulente fiscale pentru a sprijini economia. Se impun măsuri similare în România

de Daniel Anghel Pwc Romania
Joi, 12 Mar 2020 Blogul PwC Romania
Amploarea cu care se extinde epidemia COVID 19 a început să aibă consecințe asupra economiei, primele industrii afectate fiind cele din turism, hoteluri și restaurante, transporturi sau organizarea de evenimente. În funcție de evoluția situației - care, din păcate, nu poate fi previzionată nici ca intensitate, nici ca durată -, unda de șoc se va propaga asupra tot mai multor sectoare, cu implicații asupra întregii societăți. Deja unele state au anunțat pachete de măsuri fiscale pentru companii, în încercarea de a limita efectele crizei.
Mircea Bozga
Foto: PwC România
Articol susținut de PwC România​

COVID-19 va testa limitele multor organizații: Câteva recomandări pe care companiile le pot aplica pentru atenuarea efectelor, dar și întrebări la care trebuie să aibă răspunsuri

de Mircea Bozga PwC România
Miercuri, 11 Mar 2020 Blogul PwC Romania
Coronavirusul este un risc care trebuie monitorizat activ de către factorii de decizie ai companiilor pentru că vine cu un nivel mare de incertitudine. Efectele se resimt deja în probleme apărute în lanțul de distribuție, restricții de călătorie și creșterea nesiguranței pe piețele din întreaga lume. În fața unei crize globale, liderii sunt preocupați, de asemenea, de bunăstarea oamenilor și de planul de continuitate a afacerilor lor.

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by