„Nu sunt de acord sa-l sprijin pe Valeriu Gheorghe sa candideze mai departe pentru functia de deputat. In mod normal ar trebui sa fie respectata hotararea domnului Stolojan care a declarat ca 75 la suta din vechii parlamentari au fost inlocuiti.

La noi de ce nu se intampla asa? Domnul Gheorghe a trecut ca gasca prin apa prin cele doua mandate. Fapt care a fost relevat si de presa atunci cand a publicat activitatea deputatilor de Bacau, iar in dreptul lui Gheorghe era un mare gol“, ne-a spus pe sleau vicepresedintele PNL Bacau, Raducan Ion.

El a precizat ca actualul presedinte de filiala nu este reprezentativ pentru liberalii bacauani si ca nu merita sa fie in continuare deputat sau sef de filiala.

„Se intalneste pe la colturi cu tot felul de grupulete, incalca statutul partidului si alte reguli elementare. Nu se poate ca acest om sa ne reprezinte in continuare. De aceea eu nici nu am vrut sa particip la mascarada politica pe care a organizat-o.

Precizez ca nu vreau sa fiu deputat pentru ca eu am o meserie pe care nu am abandonat-o de 43 de ani. Nu ma apuc acum sa fac naveta cand am de condus o societate importanta“, ne-a mai declarat Raducan Ion, unul dintre membrii liberali marcanti care s-au saturat de Gheorghe.

Lupta din sanul partidului pare a se incinge pe zi ce trece, iar zilele lui Valeriu Gheorghe ca presedinte PNL si deputat au inceput sa fie numarate de majoritatea membrilor de partid.

Calcule electorale

Cu siguranta Valeriu Gheorghe nu a analizat niciodata rezultatele obtinute de filiala bacauana a partidului inainte de intrarea lui Placinta si Ion in PNL.

Astfel, la alegerile locale din 2000, (inainte de intrarea celor doi in Partidul National Liberal), PNL Bacau obtinea doar 15.684 voturi pentru consilierii propusi (votul pentru CJ este considerat de toti analistii politici vot politic).

In perioada 2000 si 2004, filiala judeteana s-a intarit o data cu venirea in partid a unor personalitati marcante bacauane si inghitirea unor organizatii de sorginte liberala mai mici.

Cele mai importante „achizitii“ au fost Petru Placinta si Raducan Ion.

La alegerile din iunie 2004, PNL strangea in judetul Bacau nu mai putin de 51.839 de voturi (si probabil ar fi acumulat si mai multe daca la Primaria Bacau n-ar fi candidat Ovidiu Budeanu, un apropiat al lui Valeriu Gheorghe).