Sters de Basescu de pe lista, Vasile Nistor, secretarul comisiei parlamentare de control a SRI si-a impus finul pe lista Aliantei DA. La fel a procedat si Constantin Draganuta, fostul sef al FPS Bacau, care a fost radiat de acelasi Basescu dar a reusit sa-si bage pe lista cumnatul.

Cei doi "grei" ai PD Bacau au fost exclusi de pe listele parlamentare la interventia lui Basescu. Liderul PD nu a fost de acord ca Nistor, aflat deja la finele celui de-al treilea mandat, sa mai candideze inca o data. Nici cu Draganuta nu a fost de acord. Cel care se parea ca va castiga din aceasta lupta, Constantin Avram, a pierdut `n final din cauza ca a fost, la un moment dat, membru PNL.

Avram este unul dintre putinii lideri ai PD cu o imagine buna si care nu a fost implicat in afaceri necurate.

Finu’-angajatu’ si cumnatu’

Daca Vasile Nistor si Constantin Draganuta nu au reusit sa intre pe listele PD au reusit in schimb sa-si trimita in Parlament neamurile. Pe locurile eligibile ale PD apar Liviu Miroseanu si Cristian Cucuian.

Primul va candida la Camera Deputatilor iar cel de al doilea la Senat. Legaturile dintre acestia si seniori sunt evidente si recunoscute. Miroseanu, presedintele organizatiei municipale a PD Bacau este recunoscut drept unul dintre apropiatii lui Nistor. El este angajat chiar la una din firmele deputatului Nistor (in conformitate cu declaratia sa de avere) si a fost cununat de acesta.

Cristian Cucuian, un politician aproape necunoscut, a candidat in vara pentru un loc de consilier municipal din pozitia a treia, insa din cauza scorului slab obtinut de PD nu a apucat sa depuna juramantul. Se pare ca il va depune direct in Parlament. El este nici mai mult nici mai putin decat cumnatul lui Constantin Draganuta.

„Este intr-adevar ruda cu mine, insa, asta nu are nici o legatura cu prezenta s-a pe un loc eligibil. Nu a avut nici o importanta. A ajuns in aceasta pozitie prin retragerea noastra. Oricum fiecare a facut politica in zone diferite“, ne-a declarat Constantin Draganuta.

Avram plateste tribut trecutului sau liberal

Dupa ce a ocupat pe site-ul PD mai multe saptamani pozitia de candidat la Senatul Romaniei (locul 2 pe listele Aliantei D.A.), timp in care nimeni nu „a aruncat cu pietre in el“, Constantin Avram a iesit din calculele democratilor, fiind aruncat pe locul 6 la Camera Deputatilor.

„Este o hotarare luata de conducerea centrala a partidului pe care eu o respect. Colegiul Director al PD a mizat mai mult pe tineretea candidatilor, urmand ca oamenii cu mai multa experienta sa fie folositi la nivel local sau la guvernare. S-au dorit oameni noi. Noi ii vom ajuta“, ne-a declarat Constantin Avram.

Din cate se pare, acesta plateste acum nota de plata pentru trecutul sau liberal.

„Il apreciem pe domnul Avram, insa nu am vrea ca la Bacau sa avem pe primele cinci locuri doar liberali sau fosti liberali“, ne-a declarat Vasile Blaga,vicepresedinte al PD.