Conducerea Laboratorului de Medicina Legala (LML) al judetului Bacau se confrunta cu o situatie mai mult decit delicata. De citeva zile bune frigiderele de la Morga Spitalului Judetean Bacau sunt arhipline cu cadavre pe care nu mai vine nimeni sa le ridice.

"In momentul de fata in Morga sunt 12 cadavre si nu stim ce sa mai facem. Locuri in frigidere sunt, dar daca mai vin si altii s-ar putea sa nu mai avem unde sa-i depozitam. Nu ne-am mai confruntat cu o asemenea situatie de circa doi ani de zile. Va trebui sa iau legatura cu Primaria pentru ca pina acum aceasta institutie se ocupa cu ingroparea lor", ne-a declarat seful LML Bacau, dr.

Marcel Badara. Cei mai multi dintre mortii uitati in frigiderele de la morga sunt de fapt cadavre cu identitate necunoscuta, iar in atare conditii doar Primaria ii poate ridica si ingropa crestineste. Dar sunt si cadavre a caror identitate a fost stabilita, numai ca dupa acestea nu au mai venit rudele.

Lista celor cunoscuti a fost inaintata si Politiei Bacau care va trebui sa dea de urma rudelor si daca au noroc sa ajunga la o intelegere. Poate ca mortii vor fi luati acasa.