Un barbat dintr-o localitate din apropierea Onestiului a fost muscat de vipera. Spre norocul sau, toxicitatea veninului a fost mai mica din cauza ca sarpele se afla in hibernare. Barbatul a luat vipera si a pus-o pe masa doctorilor, nevenindu-i sa creada ca in plina iarna a fost muscat de un sarpe veninos.

L-A PRINS DE CAP

In luna februarie cand serpii sunt in hibernare, un barbat dintr-o comuna din apropierea Onestiului a fost muscat de o vipera. Neculai Danaita, 52 de ani impreuna cu fiul sau, Stefan Danaita de 18 ani si un coleg al acestuia curatau fantana din curtea casei. La un moment dat Neculai a observat un sarpe sub niste frunze.

Barbatul nu se temea de serpi, asa ca l-a apucat de cap, ca sa il indeparteze.

Din nefericire, nu l-a strans suficient de bine asa ca sarpele s-a intors si l-a muscat de degetul aratator de la mana stanga.

I-A SCOS COLTII

In urmatoarea secunda, Neculai a apucat zdravan sarpele de cap si, de ciuda, i-a scos coltii veninosi. Totusi, nu ii venea sa creada ca sarpele care tocmai l-a muscat ar fi fost o vipera. Fiul sau, Stefan, a stors bine rana, pentru a scoate veninul.

Mana barbatului a inceput sa se umfle rapid, iar fiul sau a chemat un taxi ca sa il duca la Urgenta Spitalul Municipal din Onesti. Aici, medicii specialisti i-au acordat masurile de prim ajutor. In prezent starea lui este una stabila, fiind internat in sectia ATI a spitalului onestean. Spitalul Onesti are in dotare flacoane cu ser antiviperin.

VIPERA COMUNA

Mai multi specialisti au studiat atent trasaturile respectivului sarpe si toti au ajuns la concluzia ca Neculai a fost muscat de o vipera din specia comuna. Spre norocul lui, vipera nu era activa, hibernarea atenuand din toxicitatea veninului.

In zona au mai fost semnalate cazuri de muscaturi de vipera, ultima victima fiind inregistrata acum doi ani in zona OItuz.