Spitalul Judetean de Urgenta Constanta a primit de la o fundatie din Anglia mai multe colete care contineau materiale sanitare expirate de peste un an si paturi roase de soareci. Coletele au fost depozitate in magazia spitalului, unde angajatii le-au desfacut pentru a vedea ce contin.

Ei au descoperit manusi chirurgicale expirate din luna martie a anului trecut si alte produse sanitare care, de asemenea, aveau termenul de valabilitate depasit inca din luna ianuarie 2004.

Ajutoarele aduse din Anglia erau ambalate in aproximativ 20 de colete, iar cand angajatii magaziei le-au desfacut si au inceput sortarea lor au descoperit ca mai mult de jumatate aveau termenul de valabilitate depasit.

Surse din cadrul Spitalului Judetean ne-au declarat ca este vorba despre sonde urinare, pampersi pentru adulti, manusi chirurgicale expirate si alte produse sanitare care nu au fost sterilizate, dar si carje uzate, plosti folosite si paturi roase de soareci.

Singurele lucruri primite care au putut fi folosite au fost cele opt paturi ce au fost repartizate pe sectiile de ortopedie si chirurgie spitalului. „Nu stim deocamdata fundatia de la care provin donatiile, dar le vom inapoia cand vom afla numele acesteia”, a declarat directorul general Catalin Grasa.