Dupa portia zilnica de „somn" de 8 ore din Parlamentul Romaniei, echipa de fotbal a parlamentarilor a decis ca este momentul sa se mai si destinda, pentru ca, dupa orice munca „istovitoare", cum este asistatul la sedintele tinute in plen, este necesara o relaxare pentru intinderea neuronului suprasolicitat.

Chiar inainte de vacanta parlamentara care se apropie cu pasi repezi, s-a hotarat organizarea unui meci de fotbal intre echipa de fotbal a Primariei Constanta si cea a parlamentarilor Romaniei, antrenati sa devina buni guvernanti ai Romaniei de maine.

Lasand la o parte toate astea, echipa de fotbal a parlamentarilor, in frunte cu binecunoscutul pesedist Victor Ponta, desi era hotarata sa cucereasca „Cupa" la Constanta, nu a reusit decat sa se faca de mai mare rasul...

Astfel, in cursul dupa-amiezii de sambata, la orele 18.00, s-a desfasurat partida de fotbal programata dintre parlamentarii Romaniei si echipa de fotbal a Primariei Constanta, ocazie cu care acestia au putut sa dovedeasca ce bine isi mentin starea fizica.

Reprezentantii Primariei, imbracati in tricouri si sorturi albe, au reusit sa castige detasat in fata parlmentarilor - costumati in culorile tricolore – cu scorul de 8 la 5, reusind sa se impuna inca din primele minute ale primei reprize cu un gol intrat direct pe poarta, iar dupa aproximativ 20 de minute a venit si egalarea din partea oaspetilor.

Prima repriza a fost destul de solicitanta, atat petru oaspeti, cat si pentru gazde, care pareau ca nu ar mai face fata celei de-a doua. Cu toate acestea, a fost un meci care in general s-a desfasurat bine, pauza dintre cele doua reprize fiind asteptata cu nerabdare de ambele parti.

Cu toata agitatia de pe teren, dupa prima repriza, deputatul Alexandru Mazare declarase optimist: „sper sa castigam cu un rezultat bun, sa scoatem un rezultat onorabil, sa nu ne facem de ras. Este bine sa avem cat mai multe meciuri, saptamana viitoare (n.r. aceasta) vom avea meci la Piatra Neamt".

Cei care au reusit sa se remarce cel mai mult pe teren din ambele parti au fost presedintele tineretului PSD, deputatul Victor Ponta si viceprimarul Constantei Gabi Stan. Ponta a inscris 3 dintre cele cinci goluri ale parlamentarilor, si un autogol, in conditiile in care era accidentat.

Cu toate ca declarase modest ca „mai mult comentez, decat joc", la sfarsit a recunoscut ca „la fel ca in politica, 3 la ei, unul la noi, asta se mai intreaba si domnul Geoana si domnul Nastase cateodata...". Pentru echipa adversa, cel mai in forma s-a dovedit vicele Gabi Stan, care a marcat o data si a avut cateva tentative de suturi spre poarta, insa nereusite.

Tot Gabi Stan a suferit, in timpul partidei o accidentare minora la picior si a fost si penalizat de catre arbitru cu un cartonas galben pentru ca a tras de timp pe parcursul meciului.

La finalul partidei, directoarea Directiei Judetene pentru Sport, Elena Fancu, a inmanat celor doua parti „cupa Fair Play pentru ca ati indraznit sa jucati cu noi" (cei de la Constanta), cu toate ca victoria a fost de partea constantenilor.