Chiar daca ancheta politistilor a scos la iveala ca cei care au vandalizat sediul AP, situat langa Consulatul Rusiei, sunt doi minori, liderul Actiunii Populare - filiala Constanta, Max Badin, e convins ca totul este o lucratura, iar „Politia doar vrea sa scape de dosar", in spatele spargerii fiind cu totul alte persoane.

In cursul zilei de miercuri, 5 octombrie a.c., politistii au fost sesizati de presedintele AP Constanta, Max Badin, ca niste persoane necunoscute au patruns in sediul filialei, unde au provocat distrugeri si au sustras mai multe bunuri si documente extrem de importante ale partidului, printre care si stenogramele primei conferinte dupa inaugurarea sediului din apropierea Consulatului Rusiei la

Constanta, pe strada Mihai Viteazu. Potrivit politistilor, dupa ce au fost demarate cercetarile, in seara aceleiasi zile au fost depistati cei care au intrat prin efractie, fiind vorba despre S.S., de 10 ani, si I.E., de 8 ani. In actiunea lor, politistii au folosit caini pentru a usura desfasurarea anchetei.

Potrivit IPJ Constanta, dupa ce au mirosit o bluza lasata la fata locului, acestia i-au condus intr-o locuinta unde se jucau copii. De asemenea, in beciul casei unde locuiau copiii a fost gasita o parte dintre bunurile furate, respectiv un telefon fax, o tastatura de calculator, mai multe casete audio si video, insa nici un dosar cu documente, minorii sustinand ca nu au furat asa ceva.

Cu toate acestea, liderul Actiunii Populare este convins ca s-au sustras documente foarte importante din cadrul partidului si toata ancheta politistilor este de fatada. „Vor doar sa scape de dosar, si nimic mai mult. Eu nu am negat ca au fost si copii, dar ei au venit dupa ce deja altcineva intrase in interior, chiar eu am prins unul dintre ei".

Verificarile, potrivit Politiei, au mai scos la iveala ca cei doi pusti s-au jucat in curtea sediului AP Constanta, au mancat struguri, apoi au spart cu o piatra geamul unei ferestre si au patruns in interior.

Potrivit ofiterului de presa al Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta, Sarmizia Fetcu, „copiii s-au comportat ca vandalii, au provocat mari distrugeri si chiar au jucat fotbal in interior. Au furat apoi ceea ce au considerat ei ca le poate fi de folos". Inspectorul principal Mircea Vizitiu a precizat ca S.S. si I.E.

sunt anchetati pentru furt calificat, insa ei nu vor pati nimic, deoarece sunt minori. In schimb, parintii acestora pot fi amendati cu cate doua milioane lei vechi pentru ca si-au lasat copiii nesupravegheati, dar si acest lucru este putin probabil.