Presedintele Consiliului Judetean (CJ), Constantin Contac, a cerut secretarului general al institutiei sa pregateasca un proiect de hotarire privind destituirea vicepresedintelui Marcela Lozneanu. Conform unor surse neoficiale din Consiliu, solicitarea a venit dupa ce acesta s-a intors de la o intrunire pe tema administratiei publice, la care a participat si presedintele Romaniei.

Acolo, Traian Basescu le-a transmis participantilor ca la nivelul autoritatilor locale nu trebuie sa se faca politica si tinind cont de acest lucru Contac i-ar fi cerut adjunctului sa nu mai voteze alaturi de consilierii Aliantei D.A., ci alaturi de PSD si de alesii plecati de la PRM.

Aceasta i-ar fi explicat ca nu poate face asa ceva, dat fiind protocolul PNL-PD-PC-UDMR aflat in vigoare, lucru care l-a suparat pe Contac si l-a determinat sa ceara pregatirea unui proiect privind incetarea mandatului Marcelei Lozneanu.

Unii sefi din CJ au incercat sa ii explice presedintelui ca legea administratiei publice locale inca nu s-a modificat si sint necesare doua treimi din voturi si multe alte motive pentru a putea destitui un vicepresedinte si este posibil ca acesta sa renunte la initiativa