Reporter: De ce homosexual?

G.H.: De la bun inceput am fost atras de baieti, in felul in care ceilalti barbati sint atrasi de femei. Este ceva ereditar, probabil. Cred asta, pentru ca au mai fost cazuri in familia mea. Ceea ce pot sa-ti spun este ca, din punct de vedere sexual, femeile imi provoaca scirba, in aceeasi masura in care unui heterosexual i se pare respingatoare relatia cu un individ de acelasi sex. Nu m-am atins de o femeie in viata mea.

R.: Exista o comunitate homosexuala organizata?

G.H.: In Ploiesti nu exista o comunitate, in orice caz, nu una organizata. In primul rind, si in cazul acestei minoritati, se resimte efectul lipsei de educatie si de bun simt, ca si in restul societatii. Dealtfel, numarul homosexualilor a crescut foarte mult. Exista locuri de intilnire, cluburi. ~ntre timp, a aparut proxenetismul si la homosexuali...

R.: Pot fi homosexualii fericiti in conditii de discriminare si preconceptii?

G.H.: Discriminarea si preconceptiile nu sint un mediu favorabil aparitiei sentimentelor de siguranta, fericire, multumire... In ceea ce ma priveste, as fi vrut sa am o familie, sa cunosc genul acesta de fericire, dar nu pot...

Multi devin homo din curiozitate

R.: Tu ai renuntat... ai reusit sa iti infrinezi pornirile. Cum si, mai ales, de ce?

G.H.: In primul rind, L-am descoperit pe Dumnezeu. M-am pocait, daca vrei. Era vorba si de o acumulare in timp. Exista multa mizerie... Sint intimplari care te pun pe ginduri. In primul rind, sint multi tineri, care se cred homosexuali, dar, de fapt, sint impinsi doar de curiozitate... Imi amintesc, a venit un tinar. Tinea mortis sa facem sex. L-am intrebat daca are prietena, mi-a spus ca are.

Nu avusesera relatii intime... L-am pus sa o cheme, am vorbit cu ea si i-am lasat singuri in casa restul zilei. Lipsa de educatie, curiozitatea, frustrarile, dezamagirile ii imping pe multi pe drumul asta.

Apoi, trebuie sa stii ca multi oameni importanti, cu influenta, sint "homo". Fosti si actuali ministri, artisti, medici, oameni de cultura, chiar si ziaristi (ride) oameni pe care ii vezi zilnic la televizor. De multe ori isi folosesc influenta, pozitia pe care o ocupa pentru a isi satisface poftele si a-si asigura discretia.

Proxenetismul homosexual, promiscuitatea cultivata de "tragatorii de sfori"... Toate acestea au sfirsit prin a ma scirbi. Si, asa cum ti-am spus deja, sansa de a descoperi credinta in Dumnezeu. Am intilnit un preot, un om deosebit! am fost la el, sa ma confesez. Aflind ca relatiile mele homosexuale nu sint "contra cost", ca o fac pentru ca asa simt, m-a calauzit...

In momentul de fata nu mai am relatii sexuale, de nici un fel, pentru ca aversiunea mea fata de femei (doar din punct de vedere intim) este aceeasi. A ramas dorinta, ispite exista inca, dar am gasit puterea de a rezista.