Sansele ca Gica Popescu sa ia voturi din Mures au crescut dupa intalnirea cu oficiali din fotbalul autohton l Programul Baciului li s-a parut interesant celor mai multi dintre invitatii prezenti ieri in Sala de sedinte a Consiliului Judetean l Daca unii dintre alegatorii mureseni vor reusi sa mai renunte la conservatorism, Baciul poate lua 5-6 din cele 11 voturi pe care le da judetul

8 Florin Marcel: Domnule Gica Popescu, va rog sa ne spuneti cum a decurs discutia cu reprezentantii echipelor de fotbal din Mures?

Gica Popescu: A fost, in mare, atmosfera pe care am intalnit-o si in alte judete. S-au ridicat probleme legate de dezinteresul clasei politice fata de sport, de lipsa infrastructurii etc.

8 F.M.: Credeti ca ati schimbat opiniile unora dintre cei care au venit aici cu gandul de a-l vota pe Mircea Sandu?

Gica Popescu: Eu cred ca am fost foarte convingator, pentru ca nu am facut altceva decat sa-mi prezint programul si sa amintesc de problemele din fotbalul romanesc. Nu are rost sa ne ascundem dupa deget. Stim bine cate probleme are fotbalul nostru.

Ramane de vazut daca cei care voteaza doresc schimbarea in bine sau aleg acelasi sistem care a adus fotbalul in starea in care se afla acum. Daca ar fi sa ne luam dupa programe, nu ar trebui sa-mi fac probleme legate de decizia alegatorilor.

8 F.M.: Ce le puteti spune celor care neoficial motiveaza decizia de a-l vota pe Sandu prin relatiile pe care si le-au format in federatie, pe care le pot pierde in cazul schimbarii conducerii FRF?

Gica Popescu: Acesta este fotbalul si societatea pe care si-o doresc? Daca vor un fotbal cu influente, atunci sa continue cu Mircea Sandu.

"Am aflat amaunte despre programul lui Gica Popescu si am ajuns la concluzia ca este un program bun. Daca se va concretiza va asigura viitorul fotbalului romanesc. Ne convine faptul ca insita pe latura fotbalului la nivel de copii si juniori, care reprezinta baza fotbalului. Optiunea mea este Gica Popescu.

Am avut aceasta opinie de la inceput si mi s-a intarit convingerea ca este o alegere buna."

Banci Victor, Presedinte Chimica Tarnaveni

"Impresia a fost buna. Ramane de vazut cat de bine se vor putea pune in practica aceste proiecte, in cazul in care Gica Popescu va iesi presedinte al FRF. Este clar ca ar trebui facuta o schimbare majora in fotbalul romanesc indiferent cine este presedinte. Noi suntem pentru schimbarea mentalitatii, in primul rand.

Tatar Bela, Presedinte CS Trans-Sil Targu Mures

"Eu spun ca prin strategia pe care a expus-o, a atins cateva dintre problemele esentiale ale fotbalului romanesc. E vorba de sprijinirea fotbalului juvenil si dezvoltarea fotbalului la nivelul diviziilor inferioare, unde sunt probleme mari.

Prin demersul de astazi, Gica Popescu a aratat exact ce intentioneaza sa faca, spre deosebire de programul lui Mircea Sandru, pe care nu il cunoastem bine. La momentul deciziei acest amanunt va conta."

Virgil Lacatusu Presedinte ASA Maris Targu Mures

Gica Popescu si cei trei insotitori ai lui au ajuns la Targu Mures luni seara. S-au cazat la pensiunea Adria, de unde ieri dimineata au plecat spre Consiliul Judetean.

Au ajuns aici cu o oarecare intarziere, insa candidatul la sefia Federatiei Romane de Fotbal a fost maleabil si a acceptat ca dicutia cu presa sa aiba loc inaintea celei cu reprezentantii cluburilor de fotbal din judet.

Ziaristii mureseni i-au pus o serie de intrebari, majoritatea legate de scandalul cu oficialii echipei CFR Ecomax, care l-au acuzat in mai multe randuri pe Popescu de legaturi stranse cu fratii Becali. Baciul a raspuns la toate intrebarile si a afirmat ca el reprezinta interesele fotbalului romanesc, nu a unor persoane. S-a aratat deranjat de o tema de discutie pe care o considera absurda.

Candidatul la sefia FRF a mai spus, printre altele, ca stabilirea datei alegerilor la Federatie, inaintea celor de la Asociatiile Judetene de Fotbal ar putea fi o manevra a lui Mircea Sandu, prin care acesta incearca mentinerea in fruntea asociatiilor judetene, la momentul alegerilor, a actualilor conducatori, mizand probabil pe idea ca majoritatea il vor vota.

In ceea ce priveste legatura dintre Sandu si cei din teritoriu, Popescu a afirmat ca actualul presedinte al FRF procedeaza ca pe vremea comunismului, trimitand directive spre structurile din tara ale FRF.

Intrebat cati bani a investit in fotbalul romanesc, Baciul a spus ca prin intermediul Scolii de Fotbal „Gica Popescu" a bagat peste 3 milioane de euro in fotbalul din Romania.

Fostul international a insistat pe ideea insanatosirii structurilor la nivel de copii si juniori, demers asupra caruia a marsat foarte tare si in programul sau.

Dupa o jumatate de ora de discutii cu presa, Popescu a ramas doar cu reprezentantii gruparilor fotbalistice, iar dupa discutia cu acestia, in jurul orei 11,30, a plecat spre Sibiu. Pe agenda intalnirilor de ieri mai figurau Ramnicu Valcea si Targu Jiu.