Au mai ramas putine zile pana cand la Federatia Romana de Fotbal va fi ales un nou conducator. Nimeni nu poate anticipa la aceasta ora daca fotbalul romanesc va fi pastorit timp de patru ani de "Baciul" Popescu sau de "Nasul" Sandu. La ora la care scriu aceste randuri, telefoanele conducatorilor din fotbalul autohton functioneaza la capacitate maxima.

Sandu traseaza ultimele directive obedientilor sefi de Asociatii Judetene de Fotbal (exceptiile sunt foarte putine), in timp ce Popescu inceraca sa afle daca turneul maraton facut zilele trecute prin tara isi va arata roadele la Adunarea Generala de luni, cand electoratul trebuie sa voteze.

Baciul nu a ocolit nici Targu Muresul in periplul sau electoral. Si bine a facut. Daca inaintea vizitei putea miza pe doar 2-3 voturi din partea muresenilor, dupa discutia cu reprezentantii cluburilor din judet (care au drept de vot), lucrurile s-au imbunatatit.

Se pare ca mintea unora s-a mai luminat si lumina aceasta, alaturi de altele, poate schimba soarta alegerilor.

Fara a pune in balanta calitatea morala a celor doi candidati, credibilitatea si competenta lor, demers inutil, pentru ca e limpede cum stau lucrurile, am sa aduc un singur argument, care cred ca este suficient pentru a sustine schimbarea lui Mircea Sandu. E vorba despre simplul fapt ca Nasul se afla in fruntea FRF de 15 ani.

Nu este normal ca un om sa conduca Federatia Romana de Fotbal atata timp. Intr-o institutie cum este FRF, in care exista sfere de influente, relatii, filiere, obligatii etc., stationarea unui om pe o functie importanta atata amar de vreme este faliment curat.

Ori ceea ce s-a intamplat in ultimii ani cu fotbalul romanesc nu ne poate duce cu gandul la altceva decat la dezastru. Sper ca macar in ceasul al 12-lea sa priceapa acest lucru si cei 11 mureseni care vor vota luni