Fiica vicepremierului Marko Bela, Eszter, a fost victima celei mai grave agresiuni impotriva unei rude de demnitar din Romania. Asta in cazul in care varianta vehiculata pe toate canalele media si in mediile politice, ca Ezster ar fi fost si victima unui viol, pe langa o talharie, ar fi adevarata.

Surse medico-legale au confirmat, pentru agentiile de stiri, ca Eszter a fost, miercuri, la Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici", acuzand faptul ca a fost violata si solicitand expertiza in acest sens. Ea avea leziuni pe fata si i-au fost recoltate probe, urmand ca in cateva zile sa i se transmita rezultatul.

Potrivit Politiei Capitalei, marti, M. Eszter, in varsta de 27 ani, din Bucuresti, a sesizat Sectia 6 Politie cu privire la faptul ca in aceeasi zi, in jurul orei 23,00, in timp ce era in sectorul 2, doi indivizi necunoscuti, prin amenintare, i-au furat autoturismul. In autoturism erau si bunuri personale ale victimei.

In cursul noptii de marti spre miercuri, autoturismul a fost gasit abandonat si a fost restituit fiicei vicepremierului.

Ca urmare a sesizarii, in cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de talharie, precizeaza Politia Capitalei.

Desi nu au aparut informatii oficiale privind agresarea sexuala a victimei, surse judiciare sustin ca agresorii ar fi luat-o pe femeie cu tot cu masina, din fata blocului in care locuieste. Ea ar fi fost violata si abandonata pe o strada din oras, sustin sursele citate.

Unul dintre presupusii agresori ai fiicei lui Marko Bela, Eszter, a fost retinut joi de politie si urmeaza sa fie dus la Parchetul Tribunalului Bucuresti pentru emiterea unui mandat de arestare preventiva. Suspectul a fost audiat la Politia Capitalei pentru talharie, lipsire de libertate in mod ilegal si viol, au declarat surse judiciare.

Anchetatorii bucuresteni l-au identificat si pe al doilea presupus agresor al fiicei lui Marko Bela, Eszter. Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti urmand sa propuna arestarea preventiva a acestora, informeaza surse judiciare.

Vicepremierul Marko Bela nu a putut fi ieri contactat. La telefonul personal a raspuns asistenta sa, Lengyel Erika, care ne-a declarat ca Marko este in sedinta de Guvern si ne va suna imediat ce aceasta se va sfarsi.

Lucru care nu s-a intamplat, cu toate ca ii transmisesem de ce il cautam, considerand ca este cel mai in masura, dupa fiica sa, Eszter, sa confirme sau sa infirme ipoteza violului. Inainte cu o seara acesta nu confirmase nici macar talharia asupra fiicei sale.

Marko Eszter ne-a raspuns la telefon si ne-a expediat politicos cu „la revedere". Marko Eniko, mama lui Ezster, se afla in Targu Mures si ne-a confirmat ca fiica ei a fost victima unei talharii, insa a infirmat categoric violul.

„Credeti ca as sta linistita in Targu Mures daca fiica mea ar fi fost violata?", a spus Marko Eniko, fosta sotie a vicepremierului Marko Bela.

Eszter a terminat liceul la Bolyai, dupa care a urmat Facultatea de Drept din Bucuresti, iar acum profeseaza ca avocat in Bucuresti. In ciuda faptului ca este fiica unei personalitati politice extrem de vizibile, Eszter este o prezenta extrem de discreta in peisajul monden.

Singura ei aparitie a fost in campania electorala cand si-a insotit tatal la o confruntare televizata intre candidatii la presedentie. S-a dovedit a fi o prezenta extrem de placuta, vorbeste foarte corect limba romana si pare destul de modesta pentru pozitia pe care o ocupa.

Senatorul Gyorgy Frunda a catalogat afirmatiile facute in presa, referitoare la nefericita intamplare, drept enormitati.