La o scoala din comuna valceana Berislavesti o eleva a incercat sa o bata pe profesoara sa de geografie pe motiv ca ii pusese absenta. Este un caz singular in tara in acest an, mai ales ca eleva a fost implicata in urma cu cateva saptamani intr-un alt scandal.

Dupa ce a batut o colega ea a incercat sa-si taie venele imediat dupa ce fusese atentionata de conducerea scolii in timpul unei sedinte cu parintii.

Ultimul scandal a avut loc in ziua de 7 martie 2005, la ora 11.00, cand Mirabela Mariana Vacalie, de 16 ani, eleva in clasa a VIII-a la Scoala cu clasele I-VIII din satul Radacinesti trebuia sa fie prezenta la ora de geografie.

Fata a lipsit de la ora, iar atunci cand a revenit in clasa sa si a aflat ca profesoara de geografie Alina Mihaela Maracine ii pusese absenta in catalog a facut o criza de nervi.

Furioasa eleva „emancipata" a intrat pur si simplu peste profesoara in timp ce aceasta preda la o clasa de a V-a, a aruncat catalogul pe jos si materialele didactice care i-au iesit in cale. „Dupa ce a facut scandal la clasa a V-a eleva a intrat si in cancelarie."- a spus directorul scolii, Gheorghe Petrescu.

Fata nu s-a sinchisit nici macar de politistii de la Berislavesti, care fusesera chemati de cadrele didactice in ajutor si a incercat sa o bata pe profesoara de geografie in cancelarie, de fata cu ei. „Eleva a intrat in cancelarie in prezenta politistilor si a incercat sa o bata pe profesoara de geografie.

Fata a mai fost implicata intr-un scandal al scoala, incercand sa se sinucida dupa ce a fost atentionata pentru ca agresase o colega in timpul unei sedinte cu parintii" – a spus subcomisarul Marcel Sardaru, purtatorul de cuvant al Politiei Valcea.

Pentru a o calma pe eleva au fost chemati la scoala mama acesteia, un asistent social de la Primaria Berislavesti, si medicul din comuna, Mirela Marin. Abia dupa ce i s-a facut o injectie calmanta fata s-a linistit.

Ea a fost transportata apoi cu salvarea impreuna cu mama sa, la Spitalul Judetean de Urgenta Valcea – Sectia Psihiatrie. Mama fetei le-a povestit medicilor ca aceasta fusese pana de curand la Centrul de Minori din Ramnicu Valcea, dar mama ei se hotarase sa o ia acasa, in comuna Berislavesti.