La Moinesti, primarul Vasile Ailincai continua seria a tot felul de ilegalitati. Asa se face ca, in plina iarna, mai bine de trei blocuri de pe strada Mihail Sadoveanu au ramas pur si simplu izolate de restul orasului, iar oamenii din zona aba daca putea strabate drumul printre nameti.

Si asta tocmai din cauza faptului ca in urma cu ceva timp, municipalitatea a retrocedat unui anume I. Closca o buna parte din aceasta strada. Din aceasta cauza, nici macar utilajele de deszapezire nu au avut acces in zona, pentru ca noul proprietar nu a permis accesul acestora.

Nemultumiti, oamenii s-au adresat Primariei, in speta primarui Vasile Ailincai. "Nici nu ne-a bagat in Seama. Ba mai mult, pe un ton sfidator nea spus ca de ce nu ne-am dus noi sa concessionam aceasta portiune de drum. Ca daca o faceam, veneau si utilajele de desapezire.

Acest Closca a cerut chiar sa i se plateasca 3 euro pe metrul patrat daca se doreste deszapezirea ", spunea unul din locuitorii din zona. Chiar si asa, din cauza noului "proprietar", locuitorii a trei blocuri de pe aceasta strada sint nevoiti sa inconjoare aproape 50 de metri pentru a ajunge acasa pentru ca nu li se permite accesul.

"Vom ajunge ca peste putin timp sa platim taxa de trecere si pe o strada care este domeniu public, dar care, prin nu stim ce mijloace, a ajuns in proprietatea acestui Closca", spun oamenii din zona.

Si, pentru ca peisajul sa fie intregit, de o buna bucata de vreme, fericitul proprietar al acestei bucati de drum si-a ridicat pe platforma de parcare doua garaje. Dar nu s-a multumit doar cu aceste garaje, ci a inceput sa construiasca pe verticala. Si asta, sub privirile municipalitatii care sta cu miinile in sin. Dar unde exsta "intelegere", se poate trece si cu vederea...

Banii… ochiul dracului

Numai ca oamenii din zona au devenit circumspecti si cred ca acest Closca a " cotizat " substantial la primarul Ailincai. Ca sa nu mai vorbim ca in urma cu citiva ani, primarul municipiului Moinesti a gasit o modalitate rapida si sigura de a-si mai spori averea personala. Atunci, a inselat cu acte in regula si sprijinit de "binevoitori", o importanta si prestigioasa firma de asigurari, obtinind pe urma acestui fals o considerabila suma de bani.

Asadar, la sfirsitul lunii septembrie 2004, Vasile Ailincai si-a avariat autoturismul sau, marca BNW, cu numarul de inmatriculare BC-95-AAA. La data respectivului incident, luxosul autoturism nu avea asigurare CASCO. La citeva zile de la avariere, Ailincai s-a prezentat la firma de asigurari ARDAF, unde a achitat polita de asigurare.

Surse credibile din anturajul sau sustin ca Vasile Ailincai s-a adresat apoi Politiei din Comanesti, unde i s-a intocmit un proces-verbal de constatare a avariei. In baza acestui document emis de politie, firma de asigurari ARDAF l-a despagubit pe Vasile Ailincai.

Tot pentru avarierea cu pricina, Vasile Ailincai a inaintat Politiei din Moinesti, in data de 1 octombrie 2004, o plingere, in care semnatarul preciza ca avarierea autoturismului s-a produs la domiciliul proprietarului, taman in ziua in care a redactat respectiva plingere. Persoana importanta, primul cetatean al orasului Moinesti, a fost cit se poate de credibil in fata firmei de asigurari, cit si a politiei din localitate.

Astfel, Vasile Ailincai a pus mina pe o importanta suma de bani, apelind la fals, minciuna si relatii, daca tinem cont si de faptul ca a fost ajutat de politisti din Comanesti pentru a-si atinge scopul.