Deputatul PD Braila, Horia Vasioiu a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu nu a lamurit nici acum statutul de functionar public al directorului Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului, Alexandru Sculschi, in conformitate cu art. 90 din Legea 188/1999. In acest sens, pentru a se lamuri odata problema, deputatul brailean a sesizat Agentia Nationala a Functionarilor Publici care a dat in judecata Consiliul Judetean Braila pentru a se lua masurile legale.

„Pur si simplu CJ se aseaza precum un cal naravas pe picioarele din spate si nu vrea sa respecte legea.

Dupa mai multe discutii avute si in cadrul Prefecturii si Prefectura cu conducerea CJ, am fost nevoit sa fac doua interpelari la ANFP prin care le-am solictat sa someze CJ Braila ca in conformitate cu Legea 188 din 1999, republicata, sa fixeze calitatea functiilor aflate in cadrul DGASPC.

Agentia a somat CJ, acesta nu a facut absolut nimic, am revenit cu o noua interpelare la care am primit raspunsul ca ANFP a inaintat instantei de contencios administrativ cererea de chemare in judecata a CJ Braila ...avand in vedere refuzul acestei autoritati publice de a face aplicarea prevederilor art. 90 din Legea 188.

Asa stiu ei sa respecte legea si sa isi duca mandatul la bun sfarsit. Deci, acum CJ este dat in judecata de ANFP tocmai pentru ca pur si simplu cei de acolo s-au incapatanat si nu vor sa spuna care este caracterul acestor functii".

Horia Vasioiu a adaugat ca in conformitate cu art. 90 din legea 188, „functiile publice se stabilesc pentru fiecare autoritate si institutie publica in parte de catre conducatorul acesteia ori prin hotararea CJ sau, dupa caz, a Consiliului Local pe baza activitatilor prevazute la art. 2.

Aceste functii trebuiau stabilite imediat dupa ce institutia sau autoritatea a fost creata in termen de 30 de zile".

In ceea ce-l priveste pe directorul DGASPC Braila, Alexandru Sculschi a declarat ca deputatul PD ar trebui sa se preocupe si de soarta copiilor strazii.

„Pentru mine este extrem de surprinzator faptul ca un parlamentar care tot emite pretentii ca doreste sa intram in legalitate habar nu are de egile care functioneaza in momentul de fata. Am o lista intreaga de directii din tara care nu sunt organizate pe functii publice: Brasov, Buzau, Sibiu.

Vrancea, etc. Il intreb nu il sensibilizeaza problematica acestor directii? Are ce are cu functia publica in general sau cu un anumit consilier? Credeam ca ramanem in somnolenta in care a intrat de multa vreme si ca nu va mai fi deranjat de nu stiu ce problema.

Ca a fost dat CJ in judecata, acesta este un alt subiect...Daca il intereseaza probleme serioase ale protectiei copilului, sa vina sa se implice macar intr-un proiect de 50 mii de euro si sa rezolvam impreuna probelemele serioase.

Ii recomand sa mai citeasca inca o data HG 1434 care prevede clar pentru directorul care conduce aceasta institutie fie functia de director general, fie cea de director executiv, fie functia publica, fie cea de persoana contractuala. Nu a vrut sa citeasca, se blocheaza pe un articol, e treaba lui.

Iar daca facem functii publice, directorul poate ramane tot director general si sa nu fie functionar public. Aceasta problema se solutioneaza de CJ si nu de cine stie ce obsesii a nu stiu cui". Sculschi a precizat ca incadrarea pe post inseamna cateva miliarde in plus la salariu.

„In plus se intra in contradictie cu o intreaga serie de acte normative. Mai mult decat atat, serviciile nu sunt in integralitatea lor licentiate, s-a mai amanat cu 24 de luni acordarea licentei pentru 27 de astfel de servicii. Asistenta sociala o da Autoritatea Nationala a Protectiei Copilului.

Lucrurile sunt intr-o asezare care se desfasoara etapizat. Suntem in legalitate...Dar de ce nu a dat toate directiile in judecata?".

Directorul DGASPC Braila i-a sugerat deputatuluiVasioiu sa-l dea in judecata pe presedintele CJ Buzau, Victor Mocanu, un democrat care nu are functii publice la DGASPC Buzau.