Printr-un ordin special al Procurorului General, cu aprobarea Directiei Securitatii Statului si semnat de Nicolae Ceausescu, in perioada 1973-1974 mai multi procurori din Romania au fost nominalizati pentru efectuarea unui curs special la scoala de Perfectionare a Cadrelor de Securitate de la Bran.

Procurori scolarizati de securitate

La scoala de Perfectionare a Cadrelor de Securitate de la Bran, sub conducerea colonelului Meclu, procurorii erau instruiti atat asupra muncii de criminalist, cat si in vederea colaborarii cu organele de securitate - fiind recrutati ca ofiteri de securitate conspirativi.

Totul se facea dupa criterii comuniste, insusindu-se atributiile muncii comuniste de securitate.

In vederea realizarii acestui tel ‘‘nobil’‘ , cursantii au fost impartiti in 4 grupe fara sa stie nimic unul despre celalalt.

In perioada de trei luni cat dura instructia si specializarea, ei nu aveau dreptul sa paraseasca sediul unitatii, decat cu bilet de voie si anuntand traseul, pentru a fi supravegheati.

Conducerea superioara a Directiei Securitatii Statului a luat legatura personal cu fiecare dintre procurori, fara ca persoanele cu care acestia stateau de vorba sa se identifice. Procurorii erau codificati conspirativ si urmau sa primeasca, pe langa munca de procuror, si atributii de securitate.

Ulterior ei au intrat in contact in mod conspirativ cu un ofiter al Directiei Securitatii Statului si cu activisti ai PCR, si au desfasurat activitati specifice muncii de securitate.

Drumul catre inalta societate

Am constatat cu stupoare ca dupa Revolutia asa-zis anticomunista din decembrie 1989, unii dintre procurorii care au fost la cursurile securitatii in acei ani au fost mentinuti pe post si chiar avansati prin decrete semnate de Ion Iliescu.

Unul dintre securistii de la Securitatea municipiului Bucuresti care avea trecut pe legitimatie numele conspirativ Mihai Barbu, a folosit diversi procurori in activitati ale organelor de securitate, organizand diversiuni la nivel national.

Acest ofiter tinea legatura personal la Comitetul Central al PCR cu Nicolae Ceausescu fiind informatorul lui personal, lucru confirmat si de seful Serviciului Protocol de la Ministerul Agriculturii, probabil tot cu grad de colonel, cu numele Olea Eugen.

Dupa Revolutie, conspirativul Barbu a fost preluat inca din prima zi din cadrul Securitatii municipiului Bucuresti si promovat de Ion Iliescu ca sef al Corpului de Control al Ministerului de Interne, langa generalul Chitac.

Specialisti in expulzari si iradieri

Asemenea lucratori din Ministerul de Interne si-au permis dupa Revolutie sa nu permita in-trarea in tara a Majestatii Sale Regele Mihai si sa-l expulzeze pe faimosul dizident Doru Braia.

Printre procurorii instruiti in scolile speciale de securitate au fost si procurorii care colaborau cu Unitatea K a Securitatii creata dupa modelul sovietic. Aceasta unitate functiona vizavi de sediul Securitatii municipiului Bucuresti, la subsol.

Acolo dusmanii politici erau chemati la audieri si lasati intr-o sala cu pereti de plumb unde erau iradiati. Cam de asta se ocupau procurorii scoliti de securitate.

Fotografie interzisa

In randul de sus al fotografiei de mai jos sunt recunoscuti la un antrenament in Poligonul de tra-geri al scolii de Perfectionare a Cadrelor de Securitate de la Bran, procurorul Ursu, care imparte azi dreptate la Pitesti, procurorul Popovici, care imparte azi dreptate la Parchetul Galati, procurorul Filip din Teleorman, un procuror de la Salaj si procurorul militar Emil Costea, fugit dupa Revolutie in Suedia. Este foarte interesant cazul lui Emil Costea care a ajuns procuror militar la Parchetul General, fost coleg cu procurorul militar Levanovici si cu colonelul magistrat Mihai Popov, pana mai ieri Procurorul General Militar al Parchetului Militar de pe langa Curtea Militara de Apel a Ministerului Public.

Procuror impuscat pentru neexecutarea ordinelor securitatii

Din cauza abuzurilor care ii erau solicitate de organele PCR in calitate de procuror militar, in vederea intocmirii unor dosare pe criterii politice si de a acoperi fapte extrem de grave comise de nomenclatura de partid, Costea s-a imbolnavit. Deoarece a comentat ordinele inumane primite a cazut in dizgratia organelor PCR.

Ca urmare, a fost impuscat in timpul Revolutiei si a fost nevoit sa paraseasca imediat Romania fugind in Suedia, la Stockholm, unde a si ramas definitiv. Fratele lui a lucrat la Contrainformatii Militare la Constanta si a fost dat afara imediat.

Un procuror rebel spune ca ii este sila de Procuratura

Din cauza ilegalitatilor si abuzurilor activistilor de partid, precum si a ordinului de a comite fapte ilegale, procuror Pantea Alexandru a ajuns in situatia psihica de a solicita transferul din cadrul Parchetului, motivand ca „ii este sila de Procuratura Romaniei’‘ .

Documentul acesta se afla azi la Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strasbourg. Ca urmare, dupa ce acesta a fost vanat inainte de Revolutie si a ajuns victima a organelor de securitate, azi este o victima a celorlalti procurori si securisti comunisti ramasi in functie la cele mai inalte niveluri.

Acest procuror a solicitat dosarul sau de la Serviciul Personal din Procuratura Generala, unde este patron si azi vechiul procuror comunist Ilie Piciorus, absolvent al altei serii a scolii de Perfectionare a Cadrelor de Securitate, dar a fost refuzat pe motiv ca sunt acte clasificate si deci strict secrete.

Si asta dupa intrarea Romaniei in NATO! Vom reveni cu alte cazuri similare care compromit si intrarea Romaniei in Uniunea Europeana.