Nicoara sustine ca proiectul avansat de Boc a fost elaborat inca de pe vremea PSD si ca varianta de ocolire propusa de CJ, pe ruta Tureni-Apahida, ar fi mult mai ieftina decat cea pe care a avansat-o Boc. Totusi, presedintele CJ spune ca nu duce o lupta de orgolii, si ca i-ar conveni daca macar una dintre cele doua variante ocolitoare s-ar realiza in viitorul apropiat.

Boc sustine ca "ocolitoarea" Valcele-Apahida este mai ieftina pentru ca aproape toate fondurile vin de la bugetul central.

Boc a anuntat, ieri, ca MTCT a inclus in programul de finantare pentru 2006 construirea unei centuri ocolitoare pe traseul Valcele-Apahida, evitandu-se, astfel, Calea Turzii, drum cunoscut pentru numarul mare de accidente.

"Investitia se ridica la 45 de milioane de euro, din care MTCT va suporta 90%, restul banilor urmand sa vina de la bugetul local, prin alocare directa de fonduri", a declarat Boc. El a mai afirmat ca MTCT va obtine banii in urma unei rectificari bugetare, care va avea loc in aceasta luna.

Proiectul finantat de MTCT se suprapune celui initiat de CJ, care voia construirea unei centuri pe traseul Tureni-Apahida. "MTCT a preferat centura Valcele-Apahida pentru ca studiile de fezabilitate erau finalizate de mult, iar cele pentru proiectul CJ nu sunt terminate nici acum.

In plus, centura Tureni-Apahida trebuia sa fie finantata exclusiv de la bugetul local, deci ne-ar fi costat mult mai mult", a mai afirmat Boc. Acesta nu a omis sa adauge ca includerea proiectului pe agenda MTCT se datoreaza interventiilor sale pe langa ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre. In replica, Nicoara a sustinut ca proiectul avansat de Boc ar fi existat inca de pe vremea PSD.

"Varianta ocolitoare propusa de CJ ar ajunge la 30 de milioane de euro, deci mai putin fata de cat este nevoie pentru varianta cea veche de care a amintit domnul primar", a declarat Nicoara. Acesta a sustinut ca, pana la urma, este vorba strict despre politica, si ca la nivel de ministere se va decide care dintre cele doua centuri de ocolire va beneficia de finantare.

"Ruta noastra ocoleste padurile, nu iese de pe drumul judetean, pe cand cea propusa de Boc incepe in localitatea Valcele, intra in paduri, pe terenuri agricole, acolo fiind nevoie de niste exproprieri", a explicat Nicoara. El a apreciat ca, pana la urma, nici nu este foarte important care dintre cele doua se va realiza, atata timp cat macar una dintre acestea va avea castig de cauza.

"Eu nu duc o batalie de orgolii, daca Ministerul Transporturilor decide sa finanteze varianta PSD, avansata de Boc, este foarte bine, mai ales ca situatia proiectului nostru este putin mai complicata", a spus Nicoara, referindu-se la faptul ca, pentru a obtine finantare, proiectul centurii CJ de pe ruta Tureni-Apahida ar trebui transferat mai intai la Regia Autonoma a Drumurilor Judetene.