Judetul Mures s-a prezentat exemplar la Targul National de Turism de la Romexpo. Standurile muresene au atras atentia vizitatorilor si chiar a premierului Calin Popescu Tariceanu, care a vizitat vineri Targul National de Turism (TNT).

Astur Mures a venit la TNT pentru a le prezenta vizitatorilor ce este mai frumos la Mures. Reprezentata de vicepresedintele Claudia Pescar, Astur a mizat pe mister, dar si traditionalitate. "Prezenta la targ a fost foarte solicitanta, pentru ca au existat foarte multi vizitatori interesati de oferta noastra.

Zona are un potential turistic foarte crescut prin zonele din Sighisoara, Sovata si Lapusna. Mitul lui Dracula ii atrage pe toti", a declarat Claudia Pescar.

Una dintre cele mai atractive oferte este "Medieval Mystic Tour", o aventura care include obiective istorice, turistice si traditionale ale Targu Muresului: Cetatea Medievala, Biblioteca Teleki, Palatul Culturii, dar si o aventura gastronomica prin meniul traditional romanesc.

Tot la standul Astur, fiecare vizitator a putut alege intre informatii din tot judetul, incluzand aici si Castelul de la Lapusna, care a reprezentat unul dintre punctele de interes.

Casa Vinului nu a lipsit de la TNT, oferind atat un plus de savoare, cat si programe turistice speciale pentru cei care vor sa viziteze Transilvania: Bisericile fortificate sasesti, Circuite in zonele Sovata, Praid si Bazna, Programe vanatoresti la Castelul Lapusna, Programe in natura in muntii Gurghiului, Fagaras si

Poiana Brasov, dar si Programe folclorice si mancaruri alese.

Sighisoara, in top

Una dintre cele mai interesante oferte de la standurile sighisorenilor este cea a Complexului Hotelier Europa 2000, care pune accentul pe impactul pozitiv pe care il are agroturismul in preferintele strainilor, dar si ale romanilor.

La sase kilometrii de Sighisoara, la Albesti, cei interesati pot petrece zile de neuitat cu produse naturale si un mediu familiar.

Tot de la Sighisoara au venit si reprezentanti ai Hotelului Restaurant "Poienita", care au pus accentul pe recreere si relaxare.

Primaria Sighisoara a dus la Bucuresti un pic de traditie si foarte multa istorie. "Agentiile de turism sunt foarte interesate de prezenta noastra aici. De aceasta data am observat mult interes si din partea organizatorilor de tabere", ne-a declarat Ina Hertz, custode al Muzeului de Istorie Sighisoara.

Nicolaescu a fost la Rommedica

Rommedica a fost vizitata joi de ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, care nu a pierdut ocazia de a merge la cea mai importanta manifestare din domeniul medical din Romania. Expozantii Rommedica 2006 au avut ocazia sa ii prezinte ministrului Sanatatii ofertele direct la standuri si sa ofere informatiile solicitate de acesta.

Dupa vizitarea expozitiilor pe teme medicale, Nicolaescu a declarat: "I-am incurajat pe expozantii de la Rommedica, spunandu-le ca Guvernul considera ca sanatatea este o prioritate de ordin national. Drept urmare, avem la dispozitie fondurile necesare pentru a dota spitalele cu aparatura si echipamente de specialitate.

Am pornit de la principiul ca suntem saraci pentru a cumpara ieftin, asa ca vom cumpara numai aparatura de ultima generatie".

Premiantii din sanatate

Sanatatea a fost in intreaga tara, pe 7 aprilie, prioritate nationala. La Romexpo au fost premiate cele mai performante firme expozante la Rommedica 2006. Diplomele si plachetele Rommedica au fost oferite de conducerea ROMEXPO S.A., care i-a felicitat pe laureati.

Laureatii din 2006 sunt: Adion Prodimpextrans, S&T Romania, Antiseptica, Top Diagnostics, Editura Carol Davila, Tehnoplus Service, Medist, Siemens, Medrom Medical Systems, Medfarm Trading, Edas Exim, Medicover (SYNEVO), dr. Radu Dop, IDG Romania.

In viitorul apropiat, cei care viziteaza Sighisoara vor avea parte de o serie de evenimente interesante: Seara muzeala - Economie si societate la Sighisoara in a II-a jumatate a secolului XIX - inceputul secolului XX" (26 aprilie), "Concursul Judetean de Dans Modern" (6 mai), "Ziua Europei" (9 mai).

Consilierul Adrian Gherca a mai subliniat ca in iunie, Asociatia Turistica Sighisoara va participa la Targul International de Turism din Hong Kong, iar in septembrie din nou la Bucuresti la Targul National de Turism.