In preajma sarbatorilor pascale, CRTS a fost asaltat de donatori. Inca de la primele ore ale diminetii, tineri si batrini, care de care mai necajiti, umplu holul institutiei sanitare pentru a li se recolta singe. Cu buletinele in mina, oamenii se aseaza la rind in fata ghiseului, apoi asteapta cuminti sa le vina rindul la „intepat". Aglomeratia din aceste zile are si o explicatie.

Cei mai multi dintre donatori au nevoie de cei 300.000 de lei ca sa aiba pe masa de Paste o bucatica de miel. „Donez singe din 1994 pentru o suma infima, dar sint atit de sarac incit orice ban imi foloseste. Cu bonul de 300.000 de lei nu pot lua mare lucru, dar macar acum, de Paste, as vrea ca familia mea sa aiba ce pune pe masa", ne-a spus cu tristete George F. Maria C.care a ramas somera in urma cu trei ani si de atunci doneaza cu regularitate.

„Am venit special acum, pentru ca am cinci donari si voi primi 600.000 de lei. Si sotul meu va dona miine-poimine", a spus femeia.

Un bon alimentar in valoare de 300.000 de lei, o adeverinta potrivit careia au dreptul la doua zile libere de la locul de munca – in cazul in care lucreaza – pentru aceste avantaje vin majoritatea donatorilor. Conducerea CRTS afirma ca numarul donatorilor s-a dublat in aceste zile. „Daca inainte veneau 40, acum zilnic avem 90 si ne asteptam ca si zilele urmatoare sa fie la fel", a spus dr. Daniela Ilcenco, directorul Centrului, adaugind ca in aceasta perioada cererile spitalelor sint acoperite.