Moda schimbului de parteneri a ajuns din cluburile pariziene si in Romania l ZIARUL a reusit sa intre in lumea swingerilor mureseni l Petreceri private, finantate de oameni de afaceri potenti l Tineri deschisi, dornici de experiente l Judecatori si politicieni binecunoscuti, artisti si politisti l In spatele usilor inchise, viata de noapte capata un alt inteles: libertatea sexuala totala l

Cuplurile de swingeri isi dau intalnire, o data pe saptamana, intr-un club din centrul orasului l Targu Mures, alaturi de Cluj, Sibiu si Timisoara, este unul din punctele de intalnire ale swingerilor din Transilvania

O practica frecventa in vestul Europei - la Paris, spre exemplu, exista cluburi atestate si cu renume in acest domeniu -, swing-ul, adica schimbarea partenerilor sexuali intre cupluri, a ajuns sa fie practicat mai nou si in Romania.

Spre deosebire de alte tari, unde gradul de libertinaj si toleranta sexuala este mai ridicat si totul este la vedere, la noi inca fenomenul se manifesta in cea mai mare discretie, in spatele usilor inchise ale diferitelor cluburi private.

Cu toate ca accesul in aceste grupuri este dificil, in general prin prietenii sau cunoscuti, reporterii Ziarului au reusit sa intre in contact cu mai multe persoane care practica swing-ul.

Modalitatea prin care ne-am infiltrat a fost plasarea de anunturi pe cele cateva pagini de internet dedicate acestui fenomen, prin intermediul carora cuplurile sau chiar persoanele singure interesate pot intra in contact.

Pe unul dintre aceste site-uri de internet - "dedicat libertinilor, cuplurilor echangiste si placerilor derivate din sex si echangism", asa cum se arata pe pagina de garda - muresenii sunt la putere. Astfel, din cei peste 4.000 de utilizatori din intreaga tara, peste 500 sunt din Mures.

Iar din acestia, surprinzator, mai mult de jumatate sunt femei in cautare de cupluri sau de barbati, in jur de o suta sunt cupluri, iar restul sunt barbati. Si, ca un amanunt, deloc nesemnificativ, barbatii singuri nu sunt deloc cautati, fiind vorba de swingers si nu de un banal site de matrimoniale.

Oricum, printre swingerii mureseni se numara, asa cum am aflat de la cei cu care am discutat, judecatori si judecatoare, oameni de afaceri, artisti, dar si politicieni!

Cheia e internetul

"Tineri, incepatori, dezinhibati, dorim sa ne satisfacem fanteziile sexuale si nu numai", suna unul dintre anunturile postate pe site. L-au dat impreuna acum doua luni, din curiozitate. Ea are 23 de ani, el 24. Nu sunt din Mures, dar s-au cunoscut aici, la medicina. Colegii ii stiu drept un cuplu cuminte, dar deschis la minte.

Un alt anunt suna: "Cuplu casatorit, curati, nematerialisti, dorim cunostinta cu cei ca noi". El are 36 de ani si e fotograf, ea are 33 si este profesoara.

Ca sa ajungem la ei, pentru ca alta posibilitate de a intra in aceasta lume, am postat la randul nostru un anunt pe site si am inceput sa trimitem mesaje altor cupluri de mureseni. Spre surprinderea noastra, am primit raspunsurile destul de repede, prin care ni se ofereau adrese de email sau, in cazul celor mai putin reticienti, chiar numere de telefon.

Cu toate ca o parte din aceste contacte s-au dovedit false, fiind farse jucate prietenilor sau, pur si simplu, anunturi postate din plictiseala, am reusit sa intram in contact cu mai multe cupluri care practica, intradevar, schimbul de parteneri.

Sex si prietenie

Asa cum spuneam, fenomenul a capatat si la Targu Mures o amploare deosebita. In acest sens, practicantii acestui mod de viata, care constituie de altfel un grup exclusivist, isi dau intalnire, o data pe saptamana, intr-un club din centrul orasului. Surprinzator insa, nu este vorba numai de sex, intre membrii clubului existand si relatii de prietenie ori amicitie.

Oricum, patrunderea propriu-zisa in aceste cluburi se face dupa o serie intalniri absolut amicale, sexul fiind rar de la prima intalnire. Potrivit membrilor acestor cluburi, dupa cateva intalniri si stabilirea regulilor, se trece la "actiune".

De la vorba la fapta

Trecerea de la teorie la practica este, insa, chiar mai dificila decat stabilirea primelor contacte. Asa s-a intamplat in cazul lui Nelu si al Adinei. Sunt casatoriti de patru ani si au sub 30 de ani, un cuplu obisnuit, care, manat de curiozitate, a postat un anunt pe site-ul amintit mai sus. "Ofertele au inceput sa curga. De la cele vulgare, la cele normale.

Am fost la cateva intalniri si apoi, intr-un sfarsit de saptamana, am ajuns la o cabana, unde, pe langa noi, mai erau doua cupluri. Discutii, un pahar de vin, apoi a inceput nebunia. A fost un esec fara doar si poate. Eu nu am putut sa-mi vad sotia penetrata in fata mea de altii si am fost gelos, iar sotia nu a putut sa ma vada pe mine ocupandu-ma de o alta.

A fost o experienta, pe care insa nu o vom mai repeta. Nu este pentru noi. Oricum, celelalte doua cupluri ne-au inteles si a fost OK".

Un alt muresean, Levi, desi casatorit, participa la aceste intalniri singur. Motivul este, spune el, faptul ca sotia sa nu a inteles si acceptat experienta swingului. Practica, spune el, acest mod de viata de aproape cinci ani, iar pana acum a cunoscut "cateva cupluri finute si deschise, asa ca am renuntat la prejudecati si am incercat mai mult decat credeam ca am s-o fac vreodata".

Asa se face ca, la 38 de ani, Levi este bisexual. Cu toate acestea, pe site anuntul lui nu prea are succes, pentru ca marea majoritate a cuplurilor sunt interesate de cupluri, si nu de barbati singuri...

Fantezie indeplinita

Povestirile despre fenomenul swingers ar putea continua la nesfarsit. Cele mai picante sunt insa cele cu parteneri bisexuali. Doi mureseni sunt impreuna de mai bine de trei ani, dar inca nu s-au casatorit. "Habar nu aveam de fanteziile sexuale ale prietenei mele, pana cand, intr-o zi, dupa o partida fierbinte, ea mi-a spus ca ar incerca ceva mai picant, adica cu o fata si cu mine.

De fapt eu de mai mult timp incercam sa-i propun asa ceva. In fine, ea si avea o cunostinta, asa ca am trecut la treaba. A fost de vis. La inceput, eu doar le-am privit pe ele, apoi am intrat si eu in joc. De aici si pana la swingers a fost doar un pas. Eram decisi sa facem doar sex oral cu alti parteneri, dar, odata prinsi in valtoare, am mers pana la capat.

Ne-am simtit minunat si de atunci practicam swingul. Pastram legatura cu aceste cupuri si avem chiar si indeletniciri comune. Nu e vorba doar de sex".

Oameni cu greutate

Intre cei care practica swingul se numara, spun cei cu care am vorbit, si persoane importante, nume sonore, cunoscute de majoritatea muresenilor, si nu numai. Judecatori, oameni de afaceri, artisti si politicieni. Ei sunt cei care finanteaza petrecerile cu usile inchise despre care se spune ca au loc in oras.

La aceste evenimente participa, insa, si oameni din afara, Targu Muresul fiind, alaturi de Cluj, Sibiu si Timisoara, unul din punctele de intalnire ale swingerilor din Ardeal.

Argumentele

Cei pe care i-am intalnit au pareri si motivatii diferite in legatura cu aceste practici.

Cu toate acestea, majoritatea recunosc ca, daca ai mintea deschisa si intelegi ca placerea unui om nu poate fi atributul exclusiv al altuia, viata de swinger aduce multa comunicare si deschidere intr-o relatie.

Multe cupluri recunosc faptul ca au devenit mai apropiati unul de celalalt dupa primele experiente de swing si spun ca nu are rost sa pastrezi sentimentele si dorintele tale doar pentru tine, pentru ca fiecare aspect al sentimentelor si al preferintelor tale poate fi impartit cu partenerul.

In acest fel, nu numai ca se extind cunostintele sexuale despre celalalt, dar totodata cunostintele lor emotionale devin mai bogate si se dezvolta si abilitatea de a comunica. De altfel, cel mai frecvent argument adus de cei cu care am discutat este ca e incredibil de excitant sa imparti cu cineva aceste fapte, fantezii si dorinte atat de intime.