Curtea de Apel Alba Iulia a respins ca nefondat recursul declarat de catre Virgil Narita in dosarul in care a solicitat suspendarea Ordinului Prefectului de Alba numarul 206, emis la 31 martie 2006, prin care s-a constatat incetarea de drept a mandatului de primar al comunei Rosia Montana.

Decizia Curtii de Apel Alba Iulia este irevocabila si a venit dupa ce judecatorii Tribunalului Alba au respins joi, 20 aprilie 2006, la primul termen de judecata in fond, cererea de suspendare a executarii aceluiasi ordin care il viza pe primarul comunei Rosia Montana, Virgil Narita.

Potrivit actului de dispozitie al Prefectului de Alba, primarul uneia celei mai cunoscute comune din Romania a fost suspendat din functie pe motiv de incompatibilitate, stare datorata, pe de o parte, calitatii de ales intr-o functie publica si, pe de alta parte, celei de administrator la o societate comerciala, "Andy" SRL.

Narita a afirmat, dupa emiterea ordinului de catre prefect, ca nu mai indeplineste calitatea de administrator din anul 1999, deoarece a transferat-o sotiei sale, Simona. Din mentiunile de la Registrul Comertului nu reiese, insa, ca Virgil Narita ar fi renuntat in mod expres la propria calitate de administrator cu puteri depline, asa cum cerea legea.

Primarul din Rosia Montana, ales pe listele PSD, a incercat sa dea o tenta politica suspendarii sale, declarand ca i s-a "sugerat" in cateva randuri de catre prefectul de Alba sa paraseasca formatiunea politica din care face parte pentru a se inscrie in PNL.

Comuna Rosia Montana este cunoscuta datorita intentiilor manifestate de compania "Rosia Montana Gold Corporation" de a investi in exploatarea zacamintelor de aur de aici.