Cetatea Sighisoarei a fost invadata, ieri, timp de circa doua ore, de printese, cavaleri, animalute de toate felurile, vrajitori sau clovni. "Vinovatii" au fost peste 100 de prescolari care au luat parte la Carnavalul Copiilor "Cu masca si fara masca", eveniment organizat de cateva gradinite din oras cu sprijinul Primariei.

Carnavalul a debutat cu o parada a mastilor din parcul central si pana in piata din fata Bisericii Romano-Catolice unde participantii au fost intampinati si condusi la careu de Tobosarul Cetatii, maestrul de ceremonii al evenimentului.

Dupa nelipsitul imn al Tobosarului pe care l-au intonat cu totii in cor, pe rand, fiecare gradinita a prezentat spectacole de dansuri si jocuri muzicale, scenete si poezii. De pe margini, parintii, bunicii, dar si turistii care se nimerisera prin Cetate ii sorbeau din ochi pe micuti.

Iar copiii nu s-au lasat mai prejos de asteptari, s-au fatait in costumele lor cu aere de mici vedete - asa ca sa fie siguri ca sunt remarcati - si-au mai smuls unul altuia microfonul din mana, dar cu totii si-au luat in serios rolurile si-au incercat sa fie atenti la programele prezentate de colegi, aplaudandu-i cu entuziasm si sinceritate, asa cum doar la varsta lor se mai poate.

Au participat, in ordinea prezentarii programelor artistice:

Gradinita cu Program Normal Nr.6 cu un "show muzical" si "dansul printeselor", Gradinita cu Program Normal Nr.1 care a pregatit jocurile muzicale "Graiul animalelor ", "Haideti la joaca" si "Soseste vara", apoi Gradinita cu Program Prelungit Tarnava cu un program de cantece si dansuri distractive, jocurile "Oraselul" si "Daca vesel se traieste" precum si un moment de "Dans taranesc".

A urmat programul Gradinitei cu Program Prelungit Nr.2 din care spicuim "Dansul papucarilor", "Dans de epoca", "Dansul prieteniei" si poezii sub genericul "Insectele hazlii".

Carnavalul Copiilor a fost incheiat de reprezentatia micutilor de la

Gradinita cu Program Normal Nr.7 prin cantece si jocuri: "Hora", "Snabii", "Susana" si "Prietenii".

Printre cei mici, la Carnaval si "fara masca" s-a remarcat primarul Dorin Danesan. In mesajul sau acesta le-a multumit in primul rand doamnelor educatoare pentru stradania de-a organiza Carnavalul, le-a urat micutilor vacanta placuta si i-a asigurat ca dupa ce a zabovit doua ore in mijlocul lor simte c-a prins energie suficienta pentru cel putin doua saptamani.