Cu toate ca legea le permite sa cumpere sau sa inchirieze arme de foc, demnitarii si alesii hunedoreni fug de ele, ca dracu de tamaie, din cauza responsabilitatilor suplimentare si a regulamentului prea aspru privind regimul armelor.

In vechiul mandat, au inchiriat arme de foc de la Serviciul Logistic al IPJ Hunedoara Aurelian Serafinceanu, pe atunci prefect de Hunedoara, Mihail Rudeanu, presedinte al Consiliului Judetean si Laurentiu Nistor, primarul comunei Soimus. Dupa alegerile din 2004, nici un demnitar sau ales local din judetul Hunedoara nu a solicitat arma de foc.

Un pistol la brau iti creaza ticuri nervoase

Deputatul PSD Cosmin Nicula spune ca in loc de siguranta si liniste, un pistol la brau iti creaza ticuri nervoase. In opinia parlamentarului hunedorean, cei care poarta arme de foc sunt slabi, nu au incredere in propriile forte si dau dovada de grandomanie. „Nu m-am simtit niciodata amenintat.

Nici cand eram subprefect si mi-au pus pistolul in brate nu am vrut sa-l iau. Era de ajuns sa-l vad pe prefect ce ticuri nervoase a capatat tot uitandu-se dupa geanta in care purta pistolul. In opinia mea, cel mai curajos demnitar din judet este actualul prefect, pentru ca foloseste undita pe post de pistol”, sustine Cosmin Nicula.

Ma descurc mai usor cu betele de pescuit

Nici macar prefectul judetului, Cristian Vladu, care a primit mesaje telefonice de amenintari cu moartea nu vrea sa apeleze la pistol, preferand ca in cazuri extreme sa se descurce prin forte proprii sau de ce nu, apeland la undita. „Nu am nevoie de arma. As avea inca o problema pe cap.

Trebuie sa am grija unde pun pistolul, cum il pun, iar regimul armelor e draconic. Ma descurc mai usor cu betele de pescuit, mai ales ca am unele foarte groase. Vorba lui Nicula, inca mai sunt cel mai puternic om din judet si fara arma in buzunar, asa ca nu am de gand nici macar sa cer asa ceva”, spune Cristian Vladu.

Pistol de fite

Primarul Laurentiu Nistor a predat la sfarsitul mandatului pistolul inchiriat de la serviciul de specialitate din IPJ Hunedoara. Potrivit declaratiilor sale pistolul din buzunar nu „m-a facut sa ma simt nici mai puternic, nici mai sigur. Din contra. A crescut gradul de stres din cauza responsabilitatilor suplimentare.

L-am inchiriat asa, de fite”, recunoaste presedintele executiv al PSD Hunedoara.

„La noi, inca este siguranta”

Potrivit datelor furnizate de Mircea Bradeanu, comisar sef de politie, seful Serviciului Arme, Explozivi, Substante Toxice din cadrul IPJ Hunedoara, singurii care au inchiriat sau cumparat arme de foc sunt 16 angajati ai Penitenciarului Barcea, care sunt expusi razbunarilor persoanelor detinute la penitenciar si cu care sunt in contact mai indelungat.

Pistoalele preferate sunt marca „Carpati” pentru ca sunt mai lesne la pret si munitia nu reprezinta o problema.