Viteza, forta, senzatii tari si adrenalina. Asa poate fi caracterizata o zi de weekend petrecuta la munte, pe Valea Prahovei, calare pe motocicleta. Tot mai multa lume, bineinteles care se pricepe sa piloteze asemenea “utilaj” de teren, prefera distractii de acest fel banalei - deja - iesiri de simbata seara la o terasa de oras cu fite.

Tot mai multi tineri din Ploiesti si nu numai, dezvolta in ultima vreme o pasiune aparte pentru sporturile extreme. Coplesiti de plictisul cotidian, saturati de stresul de la “firma”, acestia aleg sa schimbe aerul inchis al urbei si distractiile comune de weekend cu o excursie la munte. Si nu orice fel de excursie, ci una temerara, in forta, cu senzatii tari si adrenalina.

O excursie cu motorul. Se aduna mai multi prieteni din oras sau din toata tara, se formeaza binecunoscuta gasca de motociclisti, (bykeri), pornesc motoarele in ritm ambalat la maxim si, in viteza si cu zgomot spre Valea Prahovei pentru o drumetie pe teren accidentat. Si, slava Domnului, in judetul nostru sint destule astfel de trasee de escaladat, de la Rifov, Azuga, la Sinaia sau Busteni.

Nu-ti trebuie decit “A”-ul, echipamentul de protectie care e indispensabil, curaj si, bineinteles, o motocicleta. Si inca una adaptata la conditiile montane, un Enduro de “te baga-n boala,” care sa zboare de-a dreptul pe povirnisurile abrupte sau prin tanseele noroioase.

“In caz ca nu-ti permiti un motor care costa citeva mii bune de euro, iti poti oricind amenaja unul mai ieftin ca sa iasa o preparaciune, cum spun cunoscatorii.

Cineva de conditie medie are nevoie de minim doua, trei mii de euro, din care cinci sute pentru echipament, ca sa-si ia o Kawa mai de doamne-ajuta, una adusa de afara la preturi ca pentru Romania”, ne povestea Radu George, impatimit al motocicletelor, abia intors de la munte.

Ce poate fi mai placut decit o asemenea escapada care-ti consuma surplusul linced de energie, iti pune la incercare abilitatile de a “trage de coarne” si de a te mentine in sa pe cele mai inaccesibile coclauri si-ti da puteri noi pentru o noua saptamina de munca. Un lucru e garantat: la intoarcere vei avea o pofta de mincare ca “de lup” si vei dormi “neintors”.

Mai ales daca inainte de culcare mai consumi o bere, doua, ca sa-ti mai racorasca sufletul si sa-ti mai dreaga febra musculara. Parca nici cele citeva julituri, care sint inevitabile si fac atita cinste unui motociclist veritabil, nu mai sint de bagat in seama.