Samson este foarte bine proptit, sa nu care cumva sa cada, de peste 20 de bosi de toate culorile politice. In calitate de recuperator al creantelor unor intreprinderi subordonate Ministerului Industriilor, condus de PD-istul Radu Berceanu, a reusit sa aduca statului un prejudiciu colosal.

Pentru a scapa de probleme, Samson a atras-o de partea sa pe Marilena Vacaroiu, sotia actualului presedinte al Senatului, Nicolae Vacaroiu. Odata cu schimbarea puterii, Samson se reorienteaza si-si casatoreste odrasla, avandu-i ca nasi pe fiica lui Traian Basescu, presedintele Romaniei, si pe ginerele acestuia, celebrul Bodo.

“Increngatura Nostra” e condusa de Constantin Samson, nascut in 1965 la Lungani, Iasi, si aciuat la Azuga, un electrician calificat la locul de munca printr-un curs de sase luni, pe vremea intaiului cizmar al tarii, si care la Revolutie avea 24 de ani.

Samson este foarte bine proptit, sa nu care cumva sa cada, de peste 20 de bosi de toate culorile, printre care ii enumeram pe Ion Iliescu, fostul Presedinte al Romaniei, amiralul Cico Dumitrescu, fost consilier prezidential PSD, Marilena Vacaroiu, sotia presedintelui PSD al Senatului Romaniei, Nicolae Vacaroiu, Dan Ioan Popescu, fost ministru PSD al Industriilor, pana mai ieri presedintele PSD

Bucuresti, George Ioan Danescu, fost ministru PSD de Interne, decedat intre timp, fratiorul Silviu Danescu, senatorul PSD de Ialomita, Serban Nicolae, vechiul lor prieten parnaias Cornel Paltanea, Mircea Pintilie, fost primar PSD Medgidia, Emanoil Savin, fost primar PSD si actual primar PD la Busteni, (ca doar suntem in plina tranzitie nu?), Radu Berceanu, fost ministru PD al Industriilor

inaintea lui DIP, fata actualului Presedinte al Romaniei Traian Basescu, maritata cu Bodo, chestorii Milescu din Brasov si Dumitru Sorescu din Bucuresti, vicepresedintele CSM Constantin Deliorga, procurorul Florin Tarnacop, seful Directiei Nationale Anticoruptie Constanta, avansat la DNA Bucuresti pentru executarea fara cracnire a ordinelor, judecatoarea Alina Stanescu, din Medgidia, generalul de

securitate Fercala, presedintele SIF Transilvania, col. Tudor Nisiparu, fost sef la Crima Organizata la Sinaia, Agentia Domeniilor Statului din Bucuresti, Ministerul Agriculturii, Marian Dogaru, seful Directiei Generale a Finantelor Publice Prahova, si altii.

Recuperatorul miliardelor lui Berceanu

Prin anul 1995, in timpul guvernarii PSD-iste, Samson si-a tras la Azuga o mare firma mare, pre numele ei “Caloni Serv Com SA”. A deschis chiar si trei magazine in incinta Complexului BTT, cunoscut azi cu numele de Hotel Alexandros, al primarului Emanoil Savin, fost PSD, cameleonizat in PD.

Nu stim de unde a avut Samson un purcoi de bani, dar capitalul social varsat a fost de 177 de milioane de lei vechi. Bani nu gluma, la vremea aceea. Apoi, peisajul din Azuga s-a imbogatit brusc cu obraznicele viloaie ale lui Dan Ioan Popescu PSD, Theodor Melescanu PNL etc.

Cativa ani mai tarziu, prin iulie 1999, in timp ce ministru al Industriilor era PD-istul Radu Berceanu, Samson a reusit sa devina recuperatorul creantelor unor intreprinderi subordonate Ministerului lui Berceanu, in suma de 336,344 miliarde de lei. {sta da noroc. Porcesc, nu gluma. Pe ce criterii i-a dat Radu atata banet, dracu stie.

Creantele trebuiau recuperate in sase luni, dar s-au schimbat stapanii la guvernare asa ca, pana la sfarsitul anului 2000, Samson a reusit sa plateasca doar 38,2 miliarde lei si a ramas cu o datorie de 298,14 miliarde lei pe care nu a platit-o nici in anul 2001, nici in anul 2002.

Fantastica suma era formata din 133,75 miliarde lei datorii ale Conel (Termoelectrica) Bucuresti catre SNTGN Transgaz SA Medias, 72,69 miliarde lei datorii ale Sidex Galati catre Transgaz Medias, 30 miliarde lei datorii ale Sofert Bacau catre Transgaz Medias, 20 miliarde lei datorii ale Nitramonia Fagaras catre Transgaz Medias si 3,5 miliarde lei datorii ale Oltchim Ramnicu Valcea catre Transgaz Medias.

Au inceput controalele

Nici nu se topise bine zapada pe partie si nu aparusera ghioceii, la 23 martie 2001, cand Garda Financiara Centrala impreuna cu Garda Financiara Brasov au descins in forta la Caloni Serv Com din Azuga.

Comisarii Valentin Chilianu si Constantin Dobrinoiu, din Bucuresti, impreuna cu Cosmin Barbusoiu si Dragos Banescu, din Ploiesti, au luat la purecat compensarile dintre Caloni, Conel, Romgaz si Sidex. S-a constatat ca, in iulie 1999, Conel si-a dat acordul ca datoria sa de 92.875 milioane lei catre Romgaz sa fie platita de Caloni Serv din Azuga, pana in decembrie 1999.

Desi nu au existat obligatii certe intre Conel si Caloni Serv, au fost emise compensari reciproce prin acceptarea de catre Caloni Serv a unor avansuri banesti. Bravo!

Prin compensari, Caloni Serv si-a constituit o creanta asupra Sidex in valoare de 81 miliarde lei pentru achizitionarea de produse metalurgice. Caloni Serv a incasat facturi de 42,6 miliarde lei. Super! Diferenta dintre valoarea creantelor detinute de Caloni Serv si valoarea facturilor emise de Sidex a fost de 38,56 miliarde lei. Exceptional!

Si tot asa, nu mai insistam ca e plictisitor sa porti grija la atatia bani. Cert e ca Romgaz a fost de acord ca SC Caloni Serv a lui Samson sa continue platile pana la nivelul sumei de 175 miliarde lei. Prin compensari, firma lui Samson a primit 89,84 miliarde lei de la Conel si 126 de miliarde lei de la Romgaz Medias.

Pe de alta parte, Caloni si-a format creante fata de Sidex Galati, Sofert Bacau, Nitramonia Fagaras si Oltchim Ramnicu Valcea. Stingerea acestor creante s-a facut prin facturare de marfa achizitionata de Caloni, in valoare de 162,5 miliarde lei, din care marfa furnizata de Sidex a fost de 67,5 miliarde lei.

O parte a creantelor asupra Sidex, in suma de 111 miliarde lei, a fost cedata catre diverse societati.

Evaziune fiscala de proportii

Specialistii Garzii Financiare au consemnat numeroase nereguli, cum ar fi faptul ca, pentru avansurile de ordinul zecilor de miliarde lei, nu s-au emis facturi si nu s-a platit TVA!!! In februarie 2001, soldul clienti creditori era de 260,6 miliarde lei.

In baza unei cereri aprobate de Directia Finante Publice Prahova in iunie 1999, conform OG 3/1992 care fusese abrogata de OG 17/1999, Caloni Serv nu avea obligatia colectarii TVA. Traiasca nasul de la Fisc care tine de sase !

Dupa nici doua saptamani, la 3 aprilie 2001, Garda Financiara Brasov revine si comisarii Cosmin Barbusoiu si Pavel Valusescu reiau controlul. Ei au constatat ca firma lui Samson datora, la 31 decembrie 2000, catre Transgaz Medias, fantastica suma de 298 miliarde lei.

Cu banii statului, Samson a cumparat-o pe Marilena Vacaroiu

Dupa doar doua zile, a sosit un control de la Politie, format din lt. col. Daniel Bradean, de la Inspectoratul General al Politiei, Directia Politiei Economico Financiare, si col. Ilie Honciuc, de la Inspectoratul de Politie al Judetului Prahova, Serviciul Politiei Economico-Financiare.

Politistii au constatat ca firma lui Samson nu a respectat esalonarea platilor pana la sfarsitul anului 1999, prelungind nelegal contractul si in anul 2000 si in anul 2001. Si, pentru a-si scoate banii din banca, patronul si-a vandut propria casa, in anul 2000, propriei firme Caloni Serv, cu modesta suma de 22 miliarde lei.

Vazand ca-i merge, in anul urmator, si-a vandut propriei firme actiuni de 100 miliarde lei. Aceasta i-a permis ca, in perioada februarie 2000-aprilie 2001, sa cumpere pe banii statului alte patru societati comerciale achizitionand pachetul majoritar de actiuni pe care FPS le detinea la:

•SC Postav Azuga SA (administratori Marilena Vacaroiu si ministrul de Interne George Ioan Danescu, actionar Caloni Serv Com SA Azuga),

•SC Resial SA Alba Iulia,

•SC Fareb SA Brasov si

•SC Mebis SA Bistrita (administrator col. Tudor Nisiparu, fost sef la Crima Organizata la Sinaia, actionari Sam‘s Center SA Bucuresti, SIF Banat Crisana Arad, condusa de generalul de Securitate Fercala, si Societatea Nationala de Transport Gaze Naturale Transgaz SA Medias). Acestea alaturi de:

•Sam‘s Center SA (actionari Samson Constantin, Samson Maria Angela si Caloni Serv Com SA) si de:

•Caloni Serv Com SA (actionari Ganea Liviu Claudiu, Ganea Sebastian, Samson Maria Angela, Samson Neculai si Samson Constantin) constituiau salba de sase firme suveica prin care Samson a devenit multimiliardar intr-un timp record, dand clasa chiar si vestitului miliardar american Rockefeler.

Atentat la Siguranta Nationala

Apoi, in martie 2002, bine sfatuit de Marilena Vacaroiu, sotia finantistului nr.

1, nea Nicu Vacaroiu, si de generalul George Ioan Danescu, ministrul PSD de Interne (ambii administratori la SC Postav Azuga SA pe care tocmai o cumparase), Samson a trimis o adresa catre Transgaz Medias, prin care o anunta ca datoria pe care o are catre Transgaz se va stinge prin conversia in actiuni la Mebis SA Bistrita (administrator Tudor Nisiparu din Busteni, fost sef la Crima Organizata la Sinaia), pe care, de asemenea, tocmai ce o cumparase.

Cu alte cuvinte Transgaz s-a ales cu praful de pe toba. Ura ! Ura ! Ura ! Sa traiti bine ! Voi, nu noi. Prafu‘ sa s-aleaga de voi ! Si de SRI, Politie, Garda Financiara, Justitie etc.

Prin aceasta inginerie financiara, Samson a primit de la Ministerul Industriilor lui Berceanu (PD) compensari de 330 de miliarde lei, pe care nu le-a platit in sase luni conform contractului si conform legii, iar cu banii statului a cumparat tot de la stat (FPS) patru firme si, sacrificand una (Mebis Bistrita), a dat actiuni ministerului lui Berceanu.

Daca nici falimentarea institutiilor de stat nu este atentat la Siguranta Nationala, atunci ce mama dracului mai este?

In mod similar si cu aceleasi proptele, Samson se da de ceasul mortii sa puna mana pe Fruvimed SA Medgidia, una din marile producatoare de vinuri Murfatlar pentru export in 14 tari, cu o traditie de 50 de ani, lasand cu ochii-n soare nu mai putin de 330 de salariati, care viseaza ca s-au privatizat prin metoda PAS.

Samson, omul lui Iliescu

In urma unei vizite la Moscova, dupa intalnirea cu “coledzii” de facultate, presedintele Ion Iliescu a hotarat infiintarea, in anul 2000, a Centrului de Afaceri Romano-Rus.

Cum din delegatia oficiala n-au lipsit Samson (Constantin) si Cornel (Paltanea), Iliescu a dat cu banul si l-a inscaunat pe Samson presedinte si pe Paltanea vicepresedinte. Posibil ca, pana acum, sa fi fost deja racolat de mafia rusa.

Samson, om de casa al lui Basescu

Hat mai incoace, in octombrie 2005, Samson s-a gandit sa-si insoare odrasla. Mare nunta, mare, la Snagov. A stat el pe ganduri, oare pe cine sa puna nas? Cin-sa fie, cin-sa fie? Punem pariu ca nu ghiciti? Ati ghicit? Nu? Hai ca va dam un premiu. Pe-o sticla de sampanie din aia de arunca marinarul cand se lansa la apa o nava in Portul Constanta. Sau pe-o inghetata de la celebra fabrica a lui Traienel.

Nasii feciorului lui Samson au fost... fata lui Traian Basescu, presedintele Romaniei impreuna cu celebrul ginerica al presedintelui, pe numele sau Bodo.

(Traiti Dom‘ Presedinte, mai scoateti centura aia de marinel ca ietete cede prostioare fac aia mici.)

Acum Samson raspandeste peste tot zvonul ca e cumatru cu Presedintele Romaniei, Traian Basescu. Si sa vezi protectie la nivel inalt. N-a-nvatat nimic din “Lectia Angelescu”.