Deputatul de Alba, Mugurel Sarbu si noii sai prieteni, liderii PD, au facut uitate toate scandalurile care s-au consumat intre ei pe vremea cand acesta era presedinte al Organizatiei judetene a PSD si prefect al judetului. Numit de catre democrati "tradatorul intereselor locale ale PSD" si "novice al politicii si administratiei", Sarbu a ajuns acum coleg cu acestia.

Istoria se repeta

Doi dintre cei trei presedinti pe care PSD Alba i-a avut in ultimii ani au ajuns pana la urma la PD, in ciuda relatiei tensionate pe care au avut-o la un moment dat. Primul care a facut pasul spre democrati a fost ex-senatorul PSD Cornel Filipescu, fost presedinte al filialei social-democrate, debarcat de la conducere chiar de Mugurel Sarbu.

Dupa ce a trecut la democrati, Filipescu a disparut din punct de vedere politic. El nu a mai obtinut nimic dupa alegeri, nici macar un post de consilier sau o alta functie administrativa.

Cel de-al doilea personaj important care a trecut in tabara PD este deputatul Mugurel Sarbu. Mai tanar decat Filipescu, Sarbu a reusit sa ob-tina un loc de vicepresedinte al Biroului Permanent Judetean, in ciuda faptului ca este privit cu suspiciune de unii membri din conducerile organizatiilor locale ale PD, la fel cum s-a intamplat si in cazul lui Filipescu.

Deputatul Sarbu a fost exclus din PSD, dupa recucerirea puterii in filiala de catre Ioan Rus si a stat o perioada pe banca independentilor.

Relatia lui Mugurel Sarbu cu PD are o istorie tensionata, pe care liderii democrati se fac a o uita. Senatorul Alexandru Peres l-a atacat in dese randuri, numindu-l, pe vremea cand era prefect si presedinte de filiala, un "novice al politicii si administratiei" dar si "tradatorul intereselor locale ale PSD".

Atacuri dure la adresa lui Mugurel Sarbu au venit si din partea actualilor sefi pe linie de partid ai acestuia: Ion Dumitrel si Mircea Hava. De altfel, dupa alegerile din 2004, deputatul Sarbu l-a actionat in judecata pe presedintele PD Alba, Mircea Hava. Re-clamantul Sarbu si inculpatul Hava s-au judecat pentru un scandal din campania electorala.

Proces penal intre Sarbu si Hava

In 4 iunie 2004, actualul deputat Mugurel Sarbu, pe atunci prefect al judetului si presedinte al filialei PSD, a depus la Parchetul de pe langa Judecatoria Alba Iulia o plangere penala "impotriva unor persoane care au procedat la mistificarea adevarului in privinta participarii mele in campania electorala, pentru savarsirea infractiunii de calomnie si fals material in inscrisuri oficiale".

Sarbu reclama faptul ca in 2 iunie 2004, la Biroul Electoral de Circumscriptie (BEC) Alba, a fost depusa o plangere din partea PD prin care era acuzat ca in 10 mai 2004 a participat la o intalnire electorala. In plangerea depusa, semnata de presedintele Mircea Hava, se preciza ca actiunea lui Sarbu era ilegala, in conditiile in care el ocupa functia de prefect.

"Aceste acuzatii imi aduc atingere grava onoarei si constituie o mistificare a realitatii", sustinea, la randul sau, Mugurel Sarbu in plangerea depusa la Parchet. In urma cercetarilor efectuate, procurorii au dispus neinceperea urmaririi penale impotriva lui Hava.