Dupa doua zile de la incident, Bondor s-a prezentat singur in fata anchetatorilor pentru a da detalii, insa spune ca a participat la incaierare, nu ca l-ar fi lovit mortal pe studentul de 21 de ani.

Principalul suspect in cazul studentului ucis pe strada Republicii (intre complexul studentesc Observator si clubul Obsession) a fost retinut de procurori in noaptea de joi spre vineri. Ieri, dupa audieri, anchetatorii au propus arestarea preventiva a lui Calin Bondor, ceea ce au si obtinut de la judecatori.

Dupa doua zile de ancheta s-a reusit identificarea, dincolo de o indoiala rezonabila, a autorului faptei, in persoana lui Calin Bondor, care a fost pus sub invinuire pentru lovituri cauzatoare de moarte, a declarat purtatorul de cuvant al Parchetului Tribunalului Cluj, procuror Violeta Traistaru.

Aceasta a spus ca Bondor fusese identificat ca fiind prezent la locul bataii, dar ca s-a prezentat singur la Parchet pentru a-si spune punctul de vedere asupra celor intamplate. Inculpatul a negat acuzele ce i se aduc.

Traistaru a precizat ca Bondor nu are antecedente penale si ca a inaintat recurs impotriva masurii arestarii, ce urmeaza sa se judece la inceputul saptamanii viitoare la Curtea de Apel. Daca va fi gasit vinovat, suspectul risca sa petreaca in inchisoare intre 5 si 15 ani.

Scuze pentru intarziere

Tatal tanarului arestat, Valentin Vasile Bondor, a spus ca fiul sau a mers abia joi dupa-amiaza la Politie deoarece a avut urgente la serviciu. Calin Bondor este magazioner la societatea Tehnisud de pe strada Plevnei. Conform lui Vasile Bondor, fiul sau nu ar fi dat importanta stirilor relatate de mass-media despre incident deoarece venea acasa obosit de la serviciu.

Tatal lui Calin Bondor a afirmat ca evenimentul neplacut de pe strada Republicii a fost ceva neprevazut. M-a sunat si mi-a spus ca a fost implicat.

Am mers impreuna, ieri (joi - n.red.), la Politie, dar nu ne gandeam ca se va ajunge aici (arestarea lui Calin Bondor - n.red.). Fiul meu a vrut doar sa dea detalii, a declarat Vasile Bondor. Fratele inculpatului, Lucian, spune ca nu a povestit cu acesta despre cele petrecute in clubul Obsession si in afara clubului deoarece el locuieste in Turda si se vede rar cu Calin.

Cred ca a fost pentru prima data in Obsession, caci lucreaza mult. Nu inteleg de ce este arestat din moment ce a venit de bunavoie la anchetatori. Nu a mai fost implicat in scandaluri, povesteste Lucian Bondor despre fratele sau.

Filmul crimei, inca neclar pentru procurori

Procuroarea Violeta Traistaru a declarat, ieri, ca nu poate prezenta cu exactitate firul evenimentelor din noaptea de 6 spre 7 noiembrie, din cauza numarului mare de persoane care au actionat violent in mai multe faze petrecute cu rapiditate. A fost un conflict spontan la care au luat parte cel putin sase persoane. S-a batut fiecare cu cine a apucat.

Puteau sa fie loviti si trecatori din zona, a spus Traistaru. Aceasta a precizat ca violentele au pornit de la o sticla de sampanie desfacuta in club de prietenii victimei, care ar fi stropit persoane din jurul lor.

Prietenii lui Gordea spun ca scandalul a inceput din cauza unor fete. Cert este ca procurorii au audiat pana acum peste 20 de persoane. Violeta Traistaru a mai declarat ca exista elemente cu privire la implicarea altor persoane, care urmeaza sa fie audiate. De asemenea, procuroarea a precizat ca lui Boldor nu i se poate retine scuza provocarii, adica nu poate invoca legitima aparare

Traistaru nu a putut spune in ce conditii a iesit victima din clubul Obsession.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere, publicate ieri de ZIUA de Cluj, contrazic declaratiile a doi martori, Vasile Bora si Ovidiu But, potrivit carora agresorii s-au inteles cu oamenii de ordine din club si acestia din urma i-au scos afara din club pe Gordea si pe prietenii sai pentru ca acolo sa fie batuti.

Desi But a mentionat ca l-a vazut pe student iesind din club si ca atunci patru persoane l-ar fi lovit cu pumnii si picioarele, dupa care ar fi iesit si prietenii victimei, imaginile aflate in posesia reporterilor ZIUA de Cluj arata cum Gordea a iesit de bunavoie si linistit din local, dupa care a facut cale intoarsa tocmai pentru a sari in ajutorul prietenilor agresati.

Politia, urecheata de Primarie

Viceprimarul Adrian Popa considera ca actualul sistem de ordine publica prezinta inca multe deficiente, dand exemplu moartea studentului in plina strada. Politia municipala, mai exact, paza si ordinea publica, trebuie sa fie in subordinea Primariei si este nevoie de o relatie directa intre Primarie si politie, pentru ca orasul sa fie mai bine supravegheat.

Nu este admisibil ca primarul orasului sa alerge dupa hoti sau batausi pe strazi. Nu acesta este rolul sau.

Linistea si siguranta trebuie pastrate printr-o organizare eficienta a institutiilor abilitate, de catre profesionisti., a afirmat Popa. Primarul Emil Boc a fost audiat de procurori in calitate de martor in cazul tragediei de pe Republicii, dand semnalmente ale agresorului.

Boc trecea prin zona intr-un taxi si, observand ca niste tineri fug, lasandu-i pe altii plini de sange, a coborat din masina.

Studentul Calin Gordea era intins pe asfalt, astfel ca primarul a incercat sa-i acorde primul ajutor si a chemat salvarea si politia. De aceea platim politia din banii nostri, sa o putem trage la raspundere, sa avem controlul asupra ei, sa putem folosi abilitatile ei profesionale, acolo unde este nevoie, pe teren.

Nu putem lasa soarta cetatenilor doar pe mana unor firme private de paza, a mai spus, raspicat, viceprimarul PNL-ist. La randul sau, primarul Emil Boc va propune un proiect de hotarare in Consiliul Local, prin care patronii de cluburi sa fie obligati sa asigure paza si pe o raza de aproximativ 200 de metri in afara localurilor, nu doar in interior.