Emil Calota habar n-avea, ieri, ca a aparut rabia in Ploiesti. Acesta a aflat, la aproape o saptamana de la aparitia focarului de turbare, ca se intampla asa ceva in municipiu. Se pare, astfel, ca, la Primaria Ploiesti nu stie stanga, ce face dreapta. Acest exemplu nu lasa loc de indoiala. Cazul de rabie a fost descoperit saptamana trecuta: o pisica turbata a bagat in spital un copil.

Administratia locala a luat masuri. Clare, drastice si fara echivoc, de genul uciderii tuturor animalelor care au simptome de turbare si de vaccinare a celorlalte, pe o raza de 30 de kilometri in jurul focarului. Culmea, acestea au fost anutate, printr-o dispozitie "a primarului". Dispozitie despre care Emil Calota nu stia nimic. E adevarat, documentul fusese semnat de catre viceprimarul Gratiela Gavrilescu.

Acesta a aflat, evident surprins, de la ziaristi, atunci cand a fost chestionat in aceasta problema, la conferinta de presa de ieri, ca exista un caz de turbare si ca Primaria a emis o dispozitie in acest sens. Nimeni din toata armata de sefi, functionari si hartogari din administratia locala nu a gasit de cuviinta sa-i spuna si primarului cum stau lucrurile.

Iar edilul nici macar nu a citit presa locala pentru ca, altfel, ar fi aflat. Greu de explicat cum un caz deosebit, un lucru care s-a intamplat in Ploiesti si ar putea avea urmari din cele mai neplacute, sa nu fie cunoscut de catre primarul orasului.

Fie la nivelul administratiei municipale exista un blocaj informational, fie cineva il sapa pe primarul Calota, special pentru a-l pune in astfel de ipostaje jenante, in fata presei si a opiniei publice. Fie, mai rau, edilul sef este rupt de realitatile orasului si nu stie ce se intampla in municipiul pe care-l conduce.