La finalul saptamanii trecute, Asociatia Patronilor si Meseriasilor (APM) Cluj a organizat cea de-a VIII-a editie a topului destinat celor mai buni oameni de afaceri din judetul Cluj. Structurat pe 13 sectiuni, topul din acest an a premiat peste 20 de clujeni, tineri intreprinzatori, afaceristi consacrati, sau bussinesmani aflati la sfarsitul carierei.

Prima cupa oferita de catre APM Cluj s-a indreptat spre Prefectura Judetului Cluj, care a primit diploma de excelenta pentru promovarea si sprijinirea intereselor comunitatii de afaceri. La sectiunea “ investitii locale” a fost premiata firma A.B.Onix Hotel Srl si societatea Polus.

Sectiunea “volumul si calitatea serviciilor in comert cu produse industriale” a fost adjudecata de Casa Austin, care a obtinut locul intai, urmata de firma Chimerex&Co Srl si Dumas Srl. Firma Oncos a obtinut premiul intai la sectiunea “volumul si calitatea serviciilor in comert cu produse alimentare”, urmata de firma Nasticom Impex Srl si Ciro Srl.

Pe primul loc al sectiunii “Volumul si calitatea serviciilor medicale” s-a situat firma Opticris SRL, podiumul continuandu-se cu Societatea civil-medicala Radusan si Asociatia Medicilor Stomatologi, filiala Ardeal.

Mai departe, la sectiunea “volumul si calitatea industriei alimentare si agricole”, localitatea Dej s-a dovedit a fi cea mai buna, firma Novochim Sa Dej situandu-se pe prima pozitie a clasamentului. Pe locul doi si trei al topului au fost premiate firmele Mayer Pane Baciu si Carinag SA.

In anul 2006, cele mai bune rezultate la export le-au avut firmele Farmec, Energom si Turnatoria Metalul. Primele trei pozitii ale sectiunii “volumul si calitatea serviciilor bancare” au fost adjudecate de catre Banca Italo Romena, MDM Consulting si Euroblogers.

La sectiunea “volumul si calitatea serviciilor in turism si restaurante” APM Cluj a decis ca, in 2006, cele mai bune afaceri au fost incheiate de catre firmele Onix, Tiver si Milienium.

Trust Invest SA, Deto Impex SRL si Restaurantul Bizar A&A au fost desemnate drept cele mai buna firme la categoria “arta culinara”, iar firma Autoworld a obtinut premiul intai pentru cele mai bune servicii oferite populatiei.

Mai departe, cele mai bune afaceri in ceea ce priveste turismul au fost realizate in 2006 de agentia de turism SC Calibra Invest Srl. Cupa sectiunii “volumul si calitatea serviciilor in constructii” a fost castigata de firma Transport Constructii iar Acord Com a obtinut premiul intai pentru “volumul si calitatea serviciilor pentru inteprinderi”.

Potrivit APM Cluj, in acest an, cele mai bune femei manager au fost Mihaela Rus, Reghina Searbean, Daniela Marin si Sabina Pal, in timp ce tinerii intreprinzatorii ai anului 2006 au fost Georgiana Costin Canta, Maria Alieta si Calin Mateas. In cadrul ceremoniei a mai fost premiat in memoriam Petru Tamas, pentru intreaga activitate depusa ca membru activ al APM Cluj.

Au mai fost premiate Inspectoratul Teritorial de Munca Cluj, Camera de Comert si Industrie, Consiliul Local al IMM Sighet, Consiliul Local al IMM Miercurea Ciuc si firma Eco Media pentru sprijinul afaceristilor si colaborarea cu APM Cluj.

Mai departe, APM Cluj nu a uitat insa si de patronii a caror cariera se apropie de sfarsit, oferind un plic cu suma de 500 RON pentru Alexandru Chicii, Vasile Sas si Ana Hatnadi.

Pe langa cei mai buni afaceristi, la ceremonie au mai fost prezenti Calin Gavril Platon, suprefectul judetului Cluj, Augustin Fenesan, presedintele APM Cluj? Marian Tibison, presedintele Inteprinderilor Mici si Mijlocii (IMM), Regiunea Centru, Gheorghe Funar senatorul Partidului Romania Mare si Petru Calian deputatul Partidului Conservator.