La intilnirea avind ca tema “Conservatorismul rominesc - trecut, prezent si viitor”, vor lua parte o serie de lideri nationali importanti ai PC, printre care senatorii Sabin Cutas si Constantin Gheorghe, vicepresedinti ai Partidului Conservator, precum si Bogdan Ciuca, purtatorul de cuvint al formatiunii politice mentionate.

Vor fi prezenti, de asemenea, si Eugen Durbaca, presedintele Consiliului Judetean Galati, primari, viceprimari si consilieri, atit din Bacau, cit si din cele opt judete ale Moldovei. O prezenta asteptata este si cea a generalului in rezerva Vasile Apostol, fostul Sef al Marelui Stat Major al Armatei, actualmente cetatean al comunei Birsanesti din judetul Bacau.

Tot duminica, Victor Diaconu, primarul in exercitiu al comunei Ardeoani, isi va anunta inscrierea in Partidul Conservator, impreuna cu un grup de consilieri.

Dupa stabilirea strategiilor politice care vizeaza activitatea imediat urmatoare a filialei judetene a PC, reuniunea conservatorilor din 4 februarie se vrea a fi si un prilej de dezbatere si analiza a principalelor probleme cu care se confrunta administratia municipiului Bacau, in contextul pregatirii anului electoral 2008.

Potrivit declaratiei lui Constantin Avram, presedinte interimar al PC Bacau, reuniunea gazduita de Centrul “George Apostu” va fi si un real schimb de experienta, tinind cont ca vor fi prezenti la Bacau sefi de administratii si consilii locale din toate judetele din Moldova si care vor raspunde intrebarilor lansate de jurnalisti in cadrul unei conferinte de presa.

Bacaul nu are inca un Plan Urbanistic General

Constantin Avram, presedinte interimar al Partidului Conservator - Filiala Judeteana Bacau, spune: “Nu odata am atras atentia asupra faptului ca la acest moment administratia locala bacauana inca nu a gasit cheia rezolvarii din punct de vedere al perspectivei dezvoltarii urbanistice.

Sunt de parere ca s-ar impune urgent refacerea Planului Urbanistic General (PUG), care sa permita extinderea orasului spre Nord-Est si Est, tinind cont ca zona de Vest este limitata de culoarul supersonic deja existent.

De ce pentru zonele N-E si E? Pentru ca acolo, in comunele Letea Veche, Buhoci etc., exista numeroase suprafete de teren care ar permite extinderea municipiului, fiind necesar chiar si un pod nou in zona Rusi Ciutea. Un alt aspect este cel privitor la ruta ocolitoare pentru care nu s-au alocat inca fondurile necesare, desi exista un proces in acest sens.

In opinia mea, orasul trebuie sa se bucure de o dezvoltare radiala. Noul PUG ar trebui sa permita o redimensionare a retelelor de canalizare, capabile sa preia surplusul de precipitatii, in cazul in care acestea se vor produce. In acest sens, avem exemplul inundatiilor din vara anului 2005, cind actuala retea de canalizare a demonstrat ca nu poate face fata unui debit mare de apa.

De asemenea, PUG ar trebui sa mai cuprinda masuri urgente de rezolvare a teraselor de blocuri prin acoperirea si mansardarea lor, rezolvindu-se in acest sens si criza locuintelor sociale.” Pentru ca tot veni vorba de locuintele sociale, in opinia liderului PC, municipalitatea a dat in folosinta, in 2006, un numar prea mic de locuinte ANL, motivind prin aceea ca “finantarea acestora a

fost extrem de redusa, ceea ce a determinat ca in zona Teilor si Tipografilor sa ramina nefinalizate citeva blocuri de locuinte.”

Constantin Avram mai crede ca se impune transferul imediat al deciziilor administrative de la primarii catre directorii de scoli, eliminindu-se astfel procedeul greoi de alocare a resurselor financiare de catre autoritatile locale.

Cu alte cuvinte, liderul PC este de parere ca singurii ordonatori de credite trebuie sa fie directorii institutiilor de invatamint, intrucit cunosc cel mai bine problemele unitatilor scolare pe care le reprezinta.

“Ca o consecinta a numeroaselor probleme existente in municipiul Bacau, datorate in opinia mea administratiei locale, conservatorii sunt decisi ca in anul 2008, la alegerile locale, sa se prezinte in fata bacauanilor cu proiectul noului Bacau”, mai spune Constantin Avram.

Circ mediatic in toata regula

Intrebat care este parerea sa, ca presedinte interimar al PC, vis-a-vis de actuala situatie politica de la nivel national, Constantin Avram precizeaza: “Asistam azi neputinciosi la un circ mediatic in toata regula generat si intretinut de PD, partid care nu-si mai justifica prezenta la guvernare, trecind in plan secundar problemele oamenilor.

Asistam stupefiati la implicarea institutiei prezidentiale in scandaluri, punindu-se in antiteza cele doua autoritati, Presedintia si Guvernul, in cazul rominilor prizonieri din Irak. De altfel, asa cum subliniam in urma cu trei saptamini, decesul Aliantei DA s-a concretizat prin razboiul dintre cele doua palate, din nou Alianta nereusind sa fie un furnizor de DREPTATE si de ADEVAR.

Remarcam cu usurinta ca in viltoarea evenimentelor, PD a reusit sa demonstreze inca o data ca tot ce atinge politic, distruge. Sa nu uitam de cazul PNTCD, care a fost nevoit sa iasa de la guvernare, ca apoi sa revina, si care a definit PD ca fiind un partid generator de instabilitate politica si vinator de imagine”, precizeaza Constantin Avram.

Liderul interimar al conservatorilor bacauani a tinut sa reaminteasca cele trei motive care au determinat iesirea PC de la guvernare. “In momentul parasirii de catre PC a Guvernului, PNL se prezenta divizat, nehotarit si macinat de lupte interne, care au dus apoi la desprinderea unei factiuni politice, denumite PLD.

Pe de alta parte, aveam de-a face cu un Partid Democrat cu un comportament ipocrit, a carui tinta era PNL, nimeni altul decit partenerul de alianta, precum si grija de a inunda ecranele media printr-o sumedenie de lideri preocupati doar de imaginea proprie.

Si nu in ultimul rind, sa nu uitam ca, in momentul parasirii de catre PC a coalitiei guvernamentale, UDMR etala de Ziua Nationala a Rominiei coroane de flori cu insemne mortuare, ca replica la dorinta acerba a realizarii mult-rivnitei autonomii a Tinutului Secuiesc, avind la baza criteriile etnice maghiare”, a conchis Constantin Avram, presedinte interimar PC Bacau.