Membrii organizatiei de tineret a PSD Alba Iulia si-au ales, la sfarsitul saptamanii trecute, un nou presedinte in persoana fostului consilier local Dorin Darlosan. Acesta a fost singurul candidat la functia respectiva, in conditiile in care fostul presedinte, Bogdan Tarnovean, s-a retras din cursa in ultimul moment.

Sedinta de alegeri nu a fost, insa, lipsita de incidente, avand in vedere ca fostul lider si-a dorit foarte mult sa ramana in functie pentru a avea sanse la o posibila candidatura in alegerile locale din 2008.

Noul presedinte Dorin Darlosan a declarat ca alegerea lui pe acest post a avut loc in conditii de "unanimitate".

Darlosan a precizat ca discutiile care au existat s-au referit la prevederile statutare de desfasurare a sedintei de alegeri. "A fost vorba de un viciu de procedura. A fost o adunare generala si nu o conferinta de alegeri. Nu putea fi o conferinta pentru ca organizatia municipala de tineret nu are structuri la nivel de cartiere.

Prin urmare, nu se puteau aplica prevederile statutului, referitoare la obligatia prezentei a jumatate plus unu dintre membri organizatiei. Niciodata nu se pot aduna atatia, avand in vedere ca avem peste 300 de membri. In aceste conditii hotararile pot fi luate cu votul celor prezenti la adunarea generala", a spus Darlosan.

Se pare ca Tarnovean si-a retras candidatura in ultimul moment pentru ca si-a dat seama ca nu are nici o sansa si pentru a putea sa invoce faptul ca adunarea de alegeri a fost nestatutara. De altfel, acesta a ajuns in functie cu ajutorul presedintelui PSD Alba, Ioan Rus.

Surse din partid sustin ca fostul lider a lansat, deja, ideea ca el va fi candidatul partidului pentru functia de primar al municipiului Alba Iulia. La ultima conferinta de presa a PSD a si facut public un comunicat de presa prin care "ataca" nerealizarile actualei administratii locale din resedinta judetului.

Trebuie spus ca prin pierderea functiei de presedinte al tinerilor PSD din Alba Iulia, este foarte posibil ca "visele" politice ale lui Tarnovean sa fie naruite definitiv.