Deputatii sibieni PLD Cornel stirbet si Raluca Turcan sunt favoriti pentru ocuparea unor functii de conducere in cadrul partidului la congresul programat pentru sambata.

Cei doi vor candida pentru functiile de vicepresedinti PLD pentru problemele de relatii institutionale si juridice, respectiv comunicare si imagine si au sustinerea declarata a celor 50 de membri de partid delegati care vor reprezenta organizatiile din judetul Sibiu.

Cei doi politicieni liberali se numara printre primii parlamentari liberali care au ales sa sustina platforma lui Theodor Stolojan lansata, in 2006, la Pitesti. Deputatul Cornel stirbet a fost insarcinat in aceasta perioada cu organizarea in Transilvania a filialelor de partid.

Si judetul Bistrita-Nasaud vizeaza functii la congresul de sambata. Astfel, liderul interimar al PLD Bistrita-Nasaud, Sabin Iliesi, si-a anuntat ieri candidatura la functia de secretar general al partidului pentru Regiunea de Nord-Vest.

"Cred ca este o pozitie importanta pentru ca automat devin si membru in Biroul Politic Central si dupa 17 ani de politica am experienta si voi face fata", a declarat Iliesi. 22 de delegati vor reprezenta judetul la Congresul National al PLD de sambata. Acestia ii vor sustine pentru functiile de conducere ale partidului la nivel central pe Theodor Stolojan, Gheorghe Flutur si Valeriu Stoica.