Ferdinando Celi, autorul cartii "Soldatul Peter Pan", impreuna cu scenograful Bruno Battocchio, s-au aflat la sfarsitul saptamanii trecute la Lugoj si la Rusca Montana, pentru a studia la fata locului posibilitatile de realizare a unui film despre viata soldatului Peter Pan.

Este vorba de un lung metraj, realizat in alb-negru si color, cu actori italieni si lugojeni, de la Teatrul Municipal din Lugoj: Ileana Caprariu, Loredana Lupescu, Silviu Simonescu, Ovidiu Decean, Constantin Ilie, Constantin Golosie, Maria Voronca, Lacramioara Androni, Tudor Traila, Oana Tihoi, Mihaela Manolache, Iasmina Anucin.

La Rusca Montana, oaspetii italieni, impreuna cu primarul Dorin Ecobici, viceprimarul Iulian Barladeanu si translatoarea Violeta Tudor, au vizitat casa in care s-a nascut soldatul Peter Pan si au stabilit aproape toate detaliile pentru debutul filmarii, care va avea loc peste 3-4 luni.

Filmarile propriu-zise se vor desfasura atat in Italia, la Monte del Grappa si Venetia, cat si in Romania, la Rusca Montana si la Lugoj. Rolul principal in acest film il va avea Ramona Badescu, actrita italiana de origine romana, care o va intruchipa pe mama soldatului Peter Pan.

Conform celor declarate de producatori, scena in care Ramona Badescu (alias Maria Pan) va da nastere fiului ei va fi filmata intr-o locatie din Lugoj.