Sfirsit de saptamina dificil pentru politisti, care au avut de-a face cu doua accidente rutiere spectaculoase datorate consumului de alcool. Ca urmare, doi soferi s-au ales cu dosare penale pentru conducerea sub influenta bauturii.

Tarie de caracter

Simbata seara, un clujean s-a dat cu masina peste cap. Accidentul s-a produs pe DJ 109 A, intre localitatile Deusu si Vultureni. Dupa ce a consumat mai multe pahare de tarie, Ioan V., de 52 de ani, din Cluj-Napoca, s-a urcat la volanul propriei sale Dacii, cu destinatia Vultureni.

Pe o portiune de carosabil dreapta, din cauza ametelii datorate alcoolului, soferul a pierdut controlul masinii, care a intrat pe contrasens. Aici a acrosat o Dacie Nova care circula regulamentar. „Nici nu mai stiu ce s-a intimplat. Atita am vazut, ca se apropie masina de noi, si sotul a tras tare de volan inspre dreapta.

Daca sotul nu avea prezenta de spirit, acum poate eram morti amindoi“, isi aminteste ocupanta Daciei Nova. Autoturismul condus de soferul ametit a acrosat masina care venea din sens opus si s-a rostogolit de mai multe ori pe sosea, dupa care s-a oprit in afara partii carosabile. Datorita impactului, Dacia Nova care venea inspre Cluj a ajuns de-a curmezisul pe sosea.

Lasat la voia intimplarii

In urma evenimentului rutier, pasagerul din dreapta din Dacia care a cauzat accidentul, Liorean R., de 45 de ani, din Chinteni, a fost ranit grav. Ceilalti doi ocupanti ai masinii, respectiv soferul si pasagerul din spate, au iesit pe picioarele lor dintre fiarele contorsionate ale autoturismului, fara a se mai ingriji de soarta prietenului lor.

„Au zis ca nu mai trebuie ambulanta, ca nu e nimeni ranit, si din masina se auzea barbatul cum gemea“, povesteste femeia din Dacia Nova, martora la intreaga scena. In cele din urma, autoritatile au fost anuntate, iar pentru scoaterea ranitului din autoturismul facut praf a fost nevoie de interventia unei echipe de descarcerare.

Dosar penal

Ambii soferi au fost transportati la Cluj in vederea stabilirii alcoolemiei din singe. In cazul soferului Daciei Nova, totul a decurs bine, acesta neconsumind nici un strop de alcool inainte de a se urca la volan. De cealalta parte, insa, autoritatile au descoperit in cazul lui Ioan V. o alcoolemie cu mult peste limita legala admisa.

„Ca urmare, soferului in cauza i s-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autoturism sub influenta alcoolului“, afirma Mircea Rotar, purtator de cuvint pentru Serviciul Politiei Rutiere Cluj. Mai mult, Ioan V. va avea de raspuns acum si la acuzatia de vatamare corporala a pasagerului din masina pe care o conducea. In prezent, Liorean R. este internat la sectia de neurochirurgie a Spitalului Judetean Cluj.

Pasager Dacia Nova:

„Nici nu mai stiu ce s-a intimplat. Atita am vazut, ca se apropie masina de noi, si sotul a tras tare de volan inspre dreapta. Daca sotul nu avea prezenta de spirit, acum poate eram morti amindoi.“

Cu masina in Somes

Un clujean de 23 de ani a ajuns vineri noaptea cu Dacia in apele Somesului. Accidentul s-a produs in zona stadionului „Ion Moina“. Din cauza consumului excesiv de alcool si a vitezei neadaptate la carosabil, soferul a pierdut controlul masinii si a plonjat cu ea in Somes, nu inainte de a rupe un stilp electric.

In urma examenului toxicologic s-a stabilit ca barbatul avea o alcoolemie de 0,49 de grame la mie.

Nimeni nu a fost grav ranit in urma accidentului rutier, insa cei cinci ocupanti ai Daciei au tras o sperietura zdravana, iar soferului masinii i s-a intocmit dosar penal pentru conducerea masinii sub influenta bauturilor alcoolice.