Magistratii constanteni au confirmat, sambata, mandatul de arestare emis pe numele lui Lucian Calimarea, de 30 de ani, zis „Calin Nebunul“, unul dintre inculpatii din dosarul „interlopilor“.

Acesta va astepta, astfel, cel putin 29 de zile in spatele gratiilor, alaturi de ceilalti membri ai clanurilor „Fratii“ si „Spaniolul“, o hotarare a judecatorilor. Cautat de oamenii legii de aproape jumatate de an, Lucian Calimarea, poreclit „Calin Nebunul“, a fost arestat in zona stadionului de fotbal „Farul“, de pe strada Primaverii.

Retinerea lui vine in urma „masurilor de cautare si printr-o actiune comuna bine documentata“ a departamentelor specializate din cadrul Politiei, la actiune participand, din cauza riscului sporit si a periculozitatii individului, si „mascatii“ din cadrul D.I.A.S.

Din spusele responsabililor din cadrul Politiei, a reiesit ca prinderea acestuia s-a desfasurat conform planului de actiune, fara surprize deosebite si fara ca cel cautat sa se opuna.

Reamintim ca Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta a emis, in data de 10 martie, mandate de arestare preventiva in lipsa pentru doi din cei implicati in reglarea de conturi din seara de 16 martie, in urma careia Cristian Gheorghiu, zis „Cristel“, care a incasat numeroase lovituri de picioare, sabie si cutit, a ajuns la Spitalul Judetean mai mult mort decat viu.

Lucian Calimarea si Cristian Gherghisan, pe numele carora eu fost eliberate mandatele respective, au fost dati in urmarire generala, dupa ce, imediat dupa rafuiala de pe strada Atelierelor, au disparut de la domiciliile lor, fiind invinuiti de savarsirea infractiunii de tentativa de omor in forma calificata.

Gherghisan a fost arestat, de altfel, in urma cu cateva zile, astfel ca gruparea „Fratii“ se reintregeste dupa gratii.

Sange si scandaluri in Constanta

Altercatia de pe strada Atelierelor nu este prima de acest fel intre membrii celor doua grupari rivale. Astfel, in noaptea de 17 - 18 noiembrie 2006, in jurul orei 21,30 - 22,00, membrii clanului condus de fratii Vasea au snopit, pur si simplu, in bataie, patru indivizi, in incinta bowling-ului „Imperial House“ din Constanta.

Victimele altercatiei sunt Ionut Chiujdea, Ionut Vanghelici, ambii de 27 de ani, Bogdan Vera, de 25 de ani, si Stila Sarafu, de 25 de ani. Interesant este faptul victimele se cunosteau cu agresorii, desi nu se aveau in relatii... cordiale. Se pare ca, in urma cu aproximativ un an, cele doua grupuri mai fusesera implicate intr-o asemenea confruntare.

Dintre agresori, cei mai cunoscuti sunt fratii Vasea, care, departe de a uita prima altercatie, au asteptat si si-au pregatit razbunarea. Ocazia potrivita s-a ivit in seara de noiembrie, cand au aflat, prin intermediul unor amici, ca victimele se afla in clubul „Imperial“.

Scena s-a derulat rapid, agresorii disparand dupa maxim doua minute, impreuna cu... batele si cutitele folosite la reglarea conturilor. In urma scandalului, singurul care a depus plangere a fost Stila Sarafu.

Conform ordonantei de retinere emisa de Puiu Zarfina, procuror-sef al Sectiei de Urmarire Penala a Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, agresorii au lovit-o „concomitent si conjugat pe partea vatamata Sarafu Stila cu o bata in cap, cu intentia de a o ucide prin aplicarea de lovituri succesive directionate in zona capului, partea vatamata receptand loviturile in pozitie cazuta in

genunchi pe pardoseala“. Aceeasi ordonanta spune clar ca leziunile suferite de victima sunt urmare a autoapararii, pentru care Stila Sarafu a necesitat 100 - 110 zile de ingrijiri medicale. Cu alte cuvinte, Stila Sarafu se mai afla in viata pentru simplul motiv ca, din cauza panicii create, agresorii nu si-au putut finaliza actiunea de... ucidere.

Celelalte victime au scapat mai „ieftin“. Astfel, Ionut Vanghelici s-a ales, in urma „interactiunii“, cu 8 - 9 zile de ingrijiri medicale, iar Bogdan Vera nu a necesitat internare, ranile sale fiind superficiale.

Un alt scandal cu aceiasi protagonisti se refera la devastarea, in mijlocul verii trecute, a hotelului „Flora“ din statiunea Mamaia, scena a unei confruntari care i-a scandalizat si infricosat atat pe constanteni, cat si pe turistii aflati in zona.

Echipa de politisti care s-a deplasat la fata locului nu i-a mai gasit, insa, pe scandalagii, in schimb au gasit urmele bataliei, cateva arme, hotelul devastat si geamurile sparte. Au urmat clubul „Heaven“, bowling-ul „Imperial“ si, in februarie, micul razboi din strada Atelierelor, in urma caruia Gherghisan, Calimarea si Falcus au fost dati in urmarire generala.