Singurul artist, care a facut o adevarata obsesie din a se exprima impotriva primarului Klaus Johannis, este Sorin Tara. Acesta s-a reintors de citeva zile in Capitala Culturala Europeana cu trei desene anti - primar.

Cel mai iubit sibian, conform sondajelor de opinie, pe cale sa obtina cel de-al treilea mandat de primar, nici nu banuieste ca este subiectul de controversa artistica in desenele lui Sorin Tara.

Artist care socheaza

O mina de fier care stringe un sobolan in pumn, incatusat intr-un oras ce seamana cu Sibiul si mesajul „Johannischt", asa arata doar unul din desenele lui Sorin Tara. Cel mai vehement critic „artistic" al primarului, tinarul artist s-a remarcat in ultimele luni printr-o serie de expozitii anti - Johannis sau anti - Capitala Culturala Europeana.

Practic, Sorin Tara este singurul artist care contesta legitimitatea acestui program cultural, cel mai mare de pina acum din Romania, Sibiu - Capitala Culturala Europeana. In luna mai, Tara a socat printr-o expozitie prilejuita de Festivalul International de Jazz. Chiar in holul primariei, Tara a protestat, prin desene, impotriva lui Klaus Johannis.

Fostul guvernator al Transilvaniei, Samuel von Brukenthal, a fost si el „inviat" de Sorin Tara si readus la viata cu o halba de bere in mina si o femeie frumoasa alaturi.

Johan Nicht

Sorin Tara poarta la Sibiu un tricou pe care si-a inscriptionat un slogan anti-Johannis (Johan Nicht), dar spune ca nu are nimic cu primarul orasului, pe care l-a numit totusi „fiara orasului". Artistul recunoaste ca, datorita criticilor sale aspre, este tot mai des refuzat sa expuna la Sibiu.

„Am parte doar de refuzuri, fac afise de foarte multa vreme si coperte de carte, tot felul de alte chestii care se refera la reclama unor artisti sau evenimente culturale, dar in 90 la suta din cazuri ele sint refuzate, pe considerentul ca sint sau prea radicale, sau prea urite, sau prea provocatoare politic sau sexual", a declarat Tara.

Adauga comentariu