Reprezentantii OPC Prahova au organizat, la inceputul acestei saptamani, mai multe controale la restaurantele din Sinaia. Prima oprire: Cota 1400. In urma unei reclamatii primite din partea unui consumator, in legatura cu mancarea de la restaurantul hotelului de aici, inspectorii au iesit la atac.

Nici nu au intrat bine si i-au prins pe bucatari fumand, nestingheriti, in unitatea unde, chipurile, se prepara mancare. Asta chiar daca, tot ei, instalasera un panou mare pentru pe care scria „Fumatul interzis!”. Cea mai mare surpriza insa a reprezentat-o controlul frigiderului. Aici au fost descoperite in jur de 21 de kilograme de carne pastrate in conditii improprii.

„Este ingrozitor. Am gasit sarmale preparate de pe o zi pe alta, ciorba de nu stiu cand, dar si pastrama tinuta in congelator. In plus am gasit ulei folosit de cateva zile, untura aruncata la voia intamplarii si hamsii tinute la laolalta cu ciocanele de pui si carne tocata. Este clar ca aceste marfuri erau congelate, si ulterior repuse in uz.

Va dati seama cat de periculoase sunt pentru consumatorii care dau bani grei pentru a-si cumpara o masa”, ne-a declarat Victoria Balaban, inspector-sef adjunct, din cadrul OPC Prahova. Ca si cum asta nu ar fi fost de-ajuns, mancarea era servita in farfurii ciobite.

Intrebat daca dezinfecteaza respectivele farfurii, unul dintre angajatii societati a scos repede, dintr-un compartiment al aragazului, niste pastilute cu clor necesare dezinfectarii, dar nu a reusit sa explice inspectorilor de ce nu a facut aceasta dezinfectare pana acum.

“Pe langa aceste nereguli, au mai fost constate lipsa afisajului de preturi, impreuna cu gramajul pe portii”, sustine Alexandru Cardei, inspector in cadrul OPC. Societatea gasita in neregula risca amenzi de pana la 14.000 de lei. Controale au mai continuat la inca patru firme unde au fost descoperite nereguli, „taxate” la fel de aspru de catre inspectori.