Si asta din cauza ca diversi indivizi, care au profitat de naivitatea batrinei, ajunsa chiar sa fie evacuata din locuinta din cauza datoriilor mari pe care aceasta le avea la intreitinere. Ea a si depus deja o plingere penala impotriva lui Bobocea Gheorghe, precum si impotriva executorului Bindileu Eugen.

Aflata deja la virsta senectutii, Ioana Vilceanu se vede acum nevoita sa stea pe la diverse cunostinte sau rude. Dar, iata cum s-au petrecut faptele, potrivit Ioanei Vlsaceanu. "Bobocea Gheorghe m-a inselat cu actele apartamentului pe care il detin la adresa mai sus-menttionata. Acesta, dupa ce a obtinut actele de la mine, nu a mai vrut sa cumpere apartamentul pentru care ajunseseram la o intelegere de vinzare-cumparare", sustine dna Vlasceanu.

Bobocea Gheorghe s-a oferit sa-i achite batrinei somatia de executare silita in suma de 19.250.000 lei emisa de executorul judecatoresc Bindileu Eugen. La data de 24 noiembrie 2004, el a achitat aceasta suma la biroul Executari judecatoresti, dupa care i-a adus chitanta-somatie achitata.

Dupa aceea i-a cerut actele apartamentului, pe motiv ca ii sunt necesare pentru a le xerocopia in vederea incheierii actului de vinzare-cumparare la notariat. De comun acord, urmind sa scada suma de 19.250.000 lei din pretul apartamentului, asa cum au stabilit de comun acord, batrina i-a dat actele cu incredere si ferm hotarita, dupa care Bobocea i-a spus ca poate sa se mute la dinsii, asa cum s-au inteles cind au stabilit si pretul apartamentului, respectiv 150.000.000 lei.

Incepe calvarul

"Dar aceasta doar asa, ca sa ma mut la dinsii, ca in familia lor. Insa eu eram multumita si in calitate de chiriasa. Dupa aceea mi-a spus ca pot sa ma mut la dinsii ss dorm, urmind sa-mi rezerve o camera in care sa locuiesc. Insa dupa ce am dormit la dinsii 4-5 nopti, ce sa-mi zica mie gospodarul Bobocea Gheorghe? Ca iata surpriza:

Tanti Ioana, mai stai matale p-acolo pe acasa, daca nu te superi, ca astia au zis ca ar fi mai bine sa nu ne grabim o perioada de timp". Nu ma supar, baiete, dar ce inseamna asta?, l-am intrebat eu. Ei, asta e asa ca un termen de gindire, poate ca unul dintre noi se va razgindi, iar timpul le va rezolva pe toate, a spus el.

L-am asigurat ca eu nu am motive sa ma razgindesc si sunt hotarita sa le dau apartamentul asa cum ne-am inteles. Mai ales ca mi-a spus ca il cumpara pentru fata, deoarece ei ii place sa stea la bloc. Si, daca el a zis sa mai stau pe aici, pe acasa si sa mai asteptam o perioada de timp, fie si asa. Poate ca nu avea banii chiar atunci si chiar i-am spus: Poate nu aveti bani; nu-i nimic, eu va astept.

Dupa care am revenit la domiciliul meu, dar am tinut legatura cu dinsii pentru a face actele la notariat. Au tot aminat dupa o zi pe alta. Ca luni, marti facem actele, tanti Ioana, dar nu a fost sa fie asa. Si apoi ca miercuri, joi facem actele. Dupa care, in loc de acte mi-a comunicat ca nu mai cumpara apartamentul, fiindca nu mai vrea fata, si ca eu sa le restitui banii, respectiv 19.250.000 lei. Eu le-am spus ca in acest caz sa-mi dea actele sa pot vinde apartamentul si imediat le restitui banii", ne-a spus batrina.

Numai ca prezumtivul cumparator a dus-o cu vorba pe batrina, ea avind incredere deplina in Bobocea. Acesta a conditionat-o ca-i da actele in momentul in care le da banii, numai ca batrina nu incasase nici un ban si singura solutie era ca aceasta sa vinda apartamentul. Dupa multe insistente si ceva galagie, Bobocea i-a dat, in sfirsit o parte din acte, mai putin Anexa, filele 2 si 4, ca si schitele apartamentului.

Intre timp, batrina a gasit un client caruia sa-i vinda apartamentul, dar nu a putut. Cine sa cumpere un apartament cu actele incomplete? De la respectivul incident au trecut aproape doi ani si Ioana Vilceanu nu a putut vinde apartamentul pentru a restitui suma de 19.250.000 lei.

Credula si cu apartamentul vindut

"Am avut clienti si pentru a face schimb pentru o garsoniera sau cu vinzarea apartamentului, si mi s-au oferit preturi bune. Anul trecut, in decembrie, mi s-au oferit 400.000.000 lei pe apartament. In felul acesta, am pierdut de mai multe ori ocazia de a vinde apartamentul, deoarece actele sunt la Bobocea Gheorghe, care le tine in mod abuziv si in momentul de fata.

Iar eu m-am ales cu o paguba considerabila. Ce a urmat trebuie sa se stie ca Bobocea Gheorghe, avind in spatele lui oameni mari, oameni de afaceri, a pus la cale vinzarea apartamentului meu in mod abuziv si cu tot felul de dedesubturi numai de dinsii stiute", spune batrina. Astfel, anul trecut, in octombrie-noiembrie, Bobocea Gheorghe impreuna cu executorul judecatoresc Bindileu Eugen si-au pus planurile in aplicare si au trecut la vinzarea apartamentului.

Executorul Bindileu i-a spus in birou la el, unde a si racnit la Ioana Vilceanu, de fata cu o multime de persoane, "ca fac reclamatii, ca o sa pierd apartamentul si o sa ramin fara el. De ce, domnule executor?, l-am intrebat eu. Eu nu am facut nimic, ci doar niste demersuri legale la care am dreptul si am si dovezi", relateaza batrina dialogul avut cu executorul judecatoresc.

S-a adresat autoritatilor, dar fara rezultat

Vazind ca la mijloc este o escrocherie imobiliara si ca din cauza dca fost mult prea credula si intelegatoare, Ioana Vilceanu s-a adresat autoritatilor, in speranta ca i se va face dreptate. Numai ca dinsa a primit raspuns ca li s-a incheiat Dosarul penal nr. 3159/2005, dar cu neinceperea urmaririi penale.

Nefiind multumita de aceasta rezolutie, a facut plingere la Parchetul de pe linga Judecatoria Moinesti, dupa care a primit citatie sa se prezinte, fiind pe rol un Dosar penal, cu termen la data de 18 mai 2006. "M-am prezentat la acest termen, dar domnul executor Bindileu a lipsit, domnia sa fiind foarte ocupat cu licitatiile pentru apartamentul meu, in strinsa legatura cu Bobocea Gheorghe, care m-a inselat si nu a vrut ss mai cumpere apartamentul.

Bobocea Gheorghe a avut mare nevoie doar de actele apartamentului pentru a-l obtine pe nimica toata, fiind in strinsa legatura cu executorul judecatoresc Bindileu Eugen, sustine Ioana Vilceanu. Batrina s-a adresat si Camerei Executorilor Bacau, care i-a raspuns ca nu s-au constatat nereguli in activitatea domnului executor Eugen Bindileu. "Este inca o dovada ca domnia sa isi continua activitatea comitind abuzuri.

Desi se spune ca li s-a intocmit Dosar penal, nr. 3159/2005, in baza caruia sunt acuzati de inselaciune, in Dosarul penal nr. 2709/2006, cu plingere la Parchetul de pe linga Judecatoria Moinesti, domnul executor nu s-a prezentat la termenul din 18 mai 2006". S-a prezentat in schimb Bobocea Gheorghe, care, desi este acuzat de inselaciune, s-a prefacut ca nu stie de ce este chemat la aceasta data in fata instantei.

Conform celor declarate de Ioana Vilceanu, au modificat data, aici fiind un 3 din care l-au facut pe 5 si cu un 2 in fata a iesit data de 25 mai 2006. Asa ca Bobocea Gheorghe, dupa ce a luat cunostinta pentru ce este chemat in fata instantei, s-a prefacut ca nu stie de ce. Imediat s-a dus la executor, pe care l-a anuntat ca pe data de 25 mai 2006 se va proceda la punerea la dispozitie a apartamentului apartinind debitoarei Vilceanu Ioana pentru bunurile imobile vindute la licitatie la data de 3 aprilie 2006.

"Cu aceasta a venit Bobocea Gheorghe in fata instantei, dind cu pumnul in masa: apartamentul s-a vindut, banii s-au luat, nu ma intereseaza ca ma poarta pe mine pe drumuri o batrina ca asta!", a conchis Ioana Vilceanu care se vede nevoita ca acum in pragul iernii sa apeleze la mila cunostintelor sau rudelor pentru a se adaposti. Asta pentru ca a avut prea mare incredere in oameni.