La primele ore ale diminetii, dupa ce a petrecut cu citiva prieteni la vila "Cellini" din cartierul Serbanesti, acesta a luat un taxi, Impreuna cu alti doi amici, cu gindul sa ajunga acasa. Numai ca, dupa ce a traversat podul de la Serbanesti.

In fata taxi-ului s-a postat o masina a Politiei din care au coborit citiva politisti, somindu-l pe sofer sa opreasca. "Ne-au dat jos din masina pe mine si pe ceilalalti si au vrut sa ma Incatuseze, moment In care i-am Intrebat pentru ce. Vazind ca ma opun, la fata locului a mai venit un echipaj.

Mi-au pus In cele din urma catusele, m-au trintit la pamint, dupa care m-au urcat cu forta In masina", ne-a declarat Dorel Ghinda. In zadar a Incercat sa le explice ca el este si consilier pe probleme de rromi al Societatii Internationale a Drepturilor Omului impresionati de acest lucru si conform afirmatiilor sale, i-a confiscat-o.

Potrivit acestuia, a fost transportat la Sectia 2 de Politie, de pe strada Oituz unde, cei citiva politisti l-au dat jos din masina, dupa care au Inceput sa-l bata si sa dea In el cu pumnii si cu picioarele. "In curtea Sectiei 2 m-au trintit la pamint si ma loveau din toate directiile. Au dat In mine mai bine de o ora, asa cum eram, cu catusele la miini, In timp ce singele Imi siroia pe fata.

Asta pina cind a venit cineva si le-a spus politistilor sa ma lase In pace. Am ramas Intr-o balta de singe acolo, si desi abia ma mai tineam pe picioare, am reusit sa merg la spital, unde am si fost internat de urgenta la Sectia ORL. Apoi am intrat In coma si m-am trezit abia a doua zi", povesteste Dorel Ghinda.

I s-a sugerat sa se impace cu agresorii

Odata internat In spital, Dorel Ghinda a avut parte de vizita a mai multor politisti care s-au perindat prin salonul sau, pe unii chiar refuzindu-i sa discute. "Au venit cu gindul sa ma Impac. Chiar cumnatului meu, Cristi Tanase i s-a sugerat sa ne impacam si sa ne retragem orice plingere.

Au venit chiar si dl.Rusu de la judet, si dl Dobos de la Sectia 2 care au Incercat sa propuna sa ne Impacam. Dar sunt decis sa se faca dreptate", sustine Ghinda. Dealtfel, asistenti si cadre medicale din cadrul Sectiei ORL au recunoscut ieri dimineata ca prin sectie eu mai trecut si alte victime ale politistilor. Problema cea mai spinoasa e Insa acum cind Ghinda acuza dureri de ficat si de craniu, solicitind chiar transferarea Intr-o alta sectie a spitalului.

"Intii sa se vindece pentru traumatismele pe sectia noastra si apoi vom cere sa fie transferat pe alta sectie pentru a i se face toate investigatiile necesare. Ce pot sa va spun e ca luni, 19 noiembrie, a ajuns aici, pe sectie la ora 8.30, iar la ora 10 ranile erau deja curatate si bandajat. Dar, desigur, privitor la aceste leziuni, va mai dura ceva timp pina se vor vindeca", ne-a spus medicul Truta.

Cine sunt politistii violenti

La Bacau a sosit chiar si presedintele SIDO, Alexandru Vlaicu care a dorit sa vada ce s-a intimplat cu Dorel Ghinda. "Este inadmisibil ce s-a Intimplat. Nu se poate ca politistii sa bata In asemenea hal un om. Chiar daca ar fi comis vreo infractiune, nu trebuiau sa procedeze asa. Banuiesc ca la mijloc e o razbunare din partea cuiva, numai ca nu au avut succes", sustine Vlaicu.

Acesta s-a Intilnit si cu comandantul Sectiei 2 de Politie, cms. Iulian Dobos. Purtata si in prezenta jurnalistilor, discutia nu a reusit sa aduca date clare despre ceea ce s-a Intimplat In curtea Sectiei 2, totul depinzind acum de ancheta procurorilor. "Nu pot acuza pe cineva anume ca a comis o asemenea fapta, dar daca se va dovedi, atunci astfel de oameni nu au ce cauta In Politie.

Pot sa va spun ca la respectivul incident au fost de fata insp. Viorel Petrila si insp. Costel Canache. Daca dl Ghinda a depus plingere la Parchet, procurorul si instanta vor fi singurele In masura sa stabileasca gradul de vinovatie al celor doi. Din cite stiu eu, a fost vorba si de o agresiune Impotriva taximetristului In acea dimineata, iar noi aveam o plingere penala Impotriva lui Ghinda", a spus comandantul Dobos.

De cealalta parte, Dorel Ghinda neaga spusele comisarului Dobos si crede ca la mijloc este de fapt o rafuiala Intre persoane suspuse din municipiul Bacau, mai precis Intre doua clanuri rivale si ca prin el s-a vrut de fapt sa se ajunga la alte persoane din anturajul sau.

Deocamdata, cei implicati In respectivul incident, dar si reprezentantii SIDO sunt decisi sa informeze toate autoritatile centrale despre acest incident, chiar si Presedintia Romaniei.