Se stie intimplarea cu acel activist PCR din agricultura care, la o mare intrunire nationala, i-a raportat secretarului general Nicolae Ceausescu “depasiri la recolta de conopi*da”. Fronda? Disidenta? Subversiune? Nicidecum! Omul asa vorbea in colectivul lui, barbati si femei deopotriva. Aceasta paronimie intrase pesemne in lexicul lor de (auto)baza; astfel incit bietul reprezentant al oamenilor muncii nu si-a putut controla vorbirea, atunci cind, de pe documentul in care era scris conopida, el a citit celalalt termen, mai lung cu un sunet, scrie Textier pe blogul sau.

O astfel de gluma paronimica pare a fi si inlocuirea lui "b" cu "g" in numele liberalului Orban, intr-un document cu caracter oficial provenit dinspre biroul ministrei Udrea, care pomeneste de “Comisia Organ”. Doar o greseala! se scuza gestionara turismului romanesc.

Greseala se repeta insa pe parcursul documentului… Cazul e mai grav decit “conopi*da comunista”: e vorba de un atac la fata publica a lui LO. Acesta din urma e, la rindul lui, celebru pentru remarcile misogine si pentru mentionarea EU printre femeile care fac politica de alcov.

S-a petrecut anul trecut, intr-un cadru mai putin oficial, anume la o intrunire a femeilor liberale (neelegant si fata de terta exclusa, si fata de doamnele din sala, hartuite prin acest apropo sexist). Deosebirea ar fi ca gluma cu aluzii genitale referitoare la numele lui LO s-a facut intr-un cadru institutional de stat. OK, hai sa zicem ca, in numele femeilor din RO, mai mult sau mai putin liberale, LO si-a primit astfel pedeapsa!

Citeste continuarea si comenteaza peblogul Textier.ro.