Un avion construit de 6 adolescenți din Africa de Sud, care a decolat din Cape Town spre Cairo - a făcut cu succes prima oprire în Namibia, scrie BBC. Cursa va dura șase săptămâni și se va desfășura pe o distanță de 12000 km (7,455 mile).

adolescentiFoto: YouTube

Avionul cu patru locuri, Sling 4, fost asamblat de un grup de 20 de elevi. Adolescenții au construit avionul în trei săptămâni, dintr-un ansamblu de piese fabricate în Africa de Sud. Kit-ul era format din mii de piese mici care trebuiau asamblate.

"Privind avionul, sunt atât de mândră de mine, nu pot să cred că am reușit. Mă simt ca și cum acesta (n. r. avionul) este copilul meu, atât de mult îl prețuiesc", a declarat Agnes Keamogetswe Seemela, o elevă în vârstă de 15 ani din Munsiville, o localitate din provincia Gauteng.

"Scopul inițiativei este de a arăta că în Africa orice este posibil dacă îți propui” a declarat Megan Werner, una dintre eleve.

La vârsta de 17 ani, Megan a început proiectul, iar ulterior și-a format echipa împreună cu cei care s-au alăturat inițiativei U-Dream Global.

Ea este unul dintre cei șase membri ai grupului care și-au obținut permisul de pilot, iar cei șase vor pilota pe rând avionul care este inscripționat cu hărți ale Africii pe ambele aripi.