Conform poliției, bilanțul a crescut la 10 morți şi 15 răniți, după ce o furgonetă a intrat în mulţime, luni, într-o intersecţie importantă de la periferia oraşului Toronto, a anunţat poliţia, citată de presa locală. Ministrul Securității Publice, Ralph Goodale, a respins posibilitatea unui atac asupra "securității naționale", sugerând că este un act izolat. Poliția l-a identificat pe șofer in persoana lui Alek Minassian, de 25 de ani, din nordul Toronto. (AFP).

O masina a lovit zece pietoni in TorontoFoto: Captura YouTube

UPDATE 10.33: Atacatorul care a intrat cu furgoneta în mulțumie, omorând 10 oameni și rănind alți 15, a urmat cursurile unei școli pentru copii cu nevoi speciale. El a fost descris de foștii săi colegi ca un copil retras, care mergea mereu cu capul plecat pe holurile liceului, dar nu era violent, relatează Reuters.

Alek Minassian, 25 de ani, a fost arestat de poliție la doar 26 de minute după ce a intrat cu o camionetă albă, închiriată, în mulțime, în nordul orașului canadian Toronto.

UPDATE 8.56: Poliția canadiană îl interoghează pe șoferul furgonetei, relatează BBC. Suspectul, Alek Minassian, în vârstă de 25 de ani, nu are antecedente penale, potrivit informațiilor frunizate de autorități.

Accidentul a fost intenționat, dar motivele care au stat la baza acțiunii lui Alek Minassian sunt încă necunoscute, spun oficialii.

Premierul Canadei, Justin Trudeau, a transmis un mesaj în care condamnă ”tragicul atac”.

UPDATE 03:00: Conform poliției, bilanțul a crescut la 10 morți şi 15 răniți, după ce o furgonetă a intrat în mulţime, luni, într-o intersecţie importantă de la periferia oraşului Toronto, a anunţat poliţia.

Update 00:20 Ministerul Afacerilor Externe (MAE) spune că până la acestă oră nu există informaţii care să arate că printre victimele incidentului din Toronto, unde o camionetă a intrat în mulţime, s-ar afla şi cetăţeni români.

"Ministerul Afacerilor Externe face verificări în acest caz. Momentan, nu există informaţii care să indice că printre victime s-ar afla şi cetăţeni români", a transmis, pentru News.ro, Ministerul Afacerilor Externe.

UPDATE 23:00 Nouă persoane au murit şi 16 au fost rănite rănite, după ce o furgonetă a intrat în mulţime, luni, într-o intersecţie importantă de la periferia oraşului Toronto, a anunţat poliţia, citată de presa locală.

Update 22.21: Poliția din cel mai mare oraș din Canada a spus inițial că opt până la zece persoane au fost rănite, dar un martor a spus pentru Reuters că există cel puțin două cadavre la fața locului.

Update 21.24 Poliția din Toronto a spus că șoferul mașinii a fost reținut, însă nu a oferit detalii cu privire la vârstă, genul sau posibilele motive ale acțiunii acestuia, relatează Reuters.

Poliția a scris pe Twitter că incidentul a avut loc la ora locală 13,27 (17,27 GMT) dar nu a precizat dacă e vorba de un act deliberat sau de un accident.