Dupa ce a ratat Cupa Mondiala din 2002 si EURO 2004, Romania are sanse din ce in ce mai mici de a ajunge la Mondialele din 2006 pentru ca in preliminariile competitiei ce va fi gazduita de Germania va intalni Cehia si Olanda.

Daca pana acum ne-am temut de aceste doua echipe, dar credeam in sansa noastra, dupa ce am vazut confruntarea de sambata seara, cea mai frumoasa intalnire de la EURO 2004, nu ne mai putem gandi decat la miracole.

Doua masini de fotbal s-au confruntat la Averiro, iar noi nu am putut decat sa admiram ardoarea cu care se bat pentru fiecare minge, arta tesaturilor de pase, viteza de joc.

Si sa notam, poate-poate tricolorii vor gasi vreo greseala in aceste angrenaje pe care sa o poata specula.

Chiar daca pe teren nu s-a aflat Zidane cu clipele lui de magie, a fost prezent Nedved, dirijorul care a pus in scena triumful Cehiei.

?Fara Nedved pe teren, Cehia ar fi o echipa anonima, dar asa este o superechipa?, scriu portughezii.

Si au perfecta dreptate, pentru ca albii au renascut cand deja li se putea citi Prohodul, au scapat fara sa fie sanctionati cu penalty (desi se impunea), pentru ca prin disciplina tactica sa termine fericiti partida.

Delir la Praga

Victoria asupra Olandei, care a adus, implicit, calificarea Cehiei in sferturi inainte de disputarea ultimul meci, cu Germania, a extaziat presa de la Praga.

?Un concert sustinut de Robbie Williams? O defilare de moda a lui Giorgio Armani? Acestea ar fi manifestari pentru oamenii fara pretentii, in comparatie cu meciul de sambata?, scrie ?Nedelni Blesk?, ziar care titreaza pe prima pagina ?Baieti, sunteti adevaratii campioni!?.